Gast heeft inspraak bij restaurant To Day

Op het randje van het Statenkwartier heeft zich sinds april To Day gevestigd op de locatie waar eerst shoarmazaak Aswan was, namelijk aan de Aert van der Goesstraat 42. Na een 3 maanden durende verbouwing die de eigenaar zelf heeft uitgevoerd, heeft hij de deuren geopend.

Door Tamara de Tourton Bruyns
terras 2 today
Het kleine gezellige team bestaat uit Danny den Harder (eigenaar en gastheer), Hans de Roos (chef-kok) en gastvrouw Janini. Zij vullen elkaar goed aan waar nodig. Hans en Danny kennen elkaar al sinds ze kleine jongens waren en kunnen met elkaar lezen, schrijven en koken. Bovendien helpt de moeder van Danny ook nog regelmatig in de keuken, vindt zij leuk!

De keuken dicht en opgeruimd….?
Zo strikt wordt het niet genomen bij To Day! Een klant die toch nog een klein hapje wil eten komt niet voor een gesloten keuken te staan. Hans en Danny zijn gastvrij ingesteld en koken graag ook als het om wat extra’s gaat. Een gerecht dat niet op de kleine kaart staat, kan eventueel zelfs nog ‘op maat’ gemaakt worden. Het is geen wet, maar de mogelijkheid bestaat wel. De menukaart wordt elke kwartaal gewisseld. Bovendien kunnen gasten ook nog kiezen uit midi-gerechten, dus groter dan een voorgerecht en kleiner dan een hoofdgerecht.

de kok todayTo Day’s catch en To Day’s choice
To Day heeft elke dag een vlees-, vis- en lunchaanbieding die op het krijtbord staat. Als het op het krijtbord staat, wees er dan die dag snel bij want je weet maar niet wanneer dat lekkere gerecht waar u net zo’n trek in had, weer als aanbieding langs komt! En wat heel speciaal is: u heeft inspraak! Als u een idee heeft wat er beslist op het krijtbord moet staan, laat het hen weten.

Achterin de zaak zit een aparte ruimte, maar geen aparte loungemuziek. Deze ruimte is te reserveren voor bijvoorbeeld een high tea of na kantoortijd voor een groep van 10 personen. Onaangekondigd kan ook, maar één keer bezet is bezet.

Met hun flexibele bijzonder gastvrije instelling en waar de klant inspraak heeft en met heel vriendelijk geprijsde gerechten van goede kwaliteit proberen zij zich op de kaart van de horecagelegenheden in het Statenkwartier te plaatsen waar het goed toeven is voor een redelijke prijs. Met een heerlijk malse tournedos voor 15 euro, bijvoorbeeld. Ze bieden verse mix- fruitdrankjes, huis-gemarineerde spareribs, de Italiaanse Peroni van de tap, koffie van Smit en Dorlas en Portugese huiswijn. En voor wie graag wil ontbijten staan er vanaf 9.00 uur keuze uit drie ontbijtjes klaar.

 

Informatie
To Day aan de Aert van der Goesstraat 42 in Den Haag is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 22.00 uur en de keuken is open tot 21.00 uur. Probeer het terras op het zuiden dat echt uitnodigt om lang van mooi weer te genieten! Op zondag zijn zij vooralsnog gesloten.

Over de redacteur
tamara de tourton bruynsMijn naam is Tamara de Tourton Bruyns en ik ben één van de redacteuren van deze website. Sinds mijn achtste ben ik bewoner van het Statenkwartier en heb mijn eigen psycholoog-/coachingpraktijk in de Van Beuningenstraat. Als u onderwerpen of vragen heeft die u graag beschreven, besproken of beantwoord zou willen zien, laat het mij weten! Mail mij via t.de.tourtonbruyns@gmail.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.