Eerste Museumnacht Kids Den Haag met 3000 bezoekers groot succes

Geschminkt als prinses of als spiderman, zetten jonge nachtbrakers in grote getale het museum op zijn kop zaterdag 18 maart. De avond begon met veel bombarie: onder begeleiding van Slagwerk Den Haag klapten en stampten de jonge cultuursnuivers tot de Tuinzaal van het Gemeentemuseum trilde. Daarna konden de jonge nachtbrakers (4 tot 12 jaar) in 18 culturele instellingen in Den Haag en Voorburg terecht voor een avontuurlijk programma rond het thema Helden. Een dansje bij de kinderdisco in het Haags Historisch Museum sloot de avond af.

Heldenprogramma

Buiten de reguliere openingstijden gingen kinderen één avond op avontuur in het museum. De kleine cultuurhelden, sommigen zelfs in passende outfit, luisterden ademloos naar de avonturen van Maurits Muis in het Mauritshuis, aten insecten in het Museon en knutselden hun eigen stopmotion heldenfilm in het Filmhuis. Ze ontmoetten Christiaan Huygens en zijn uitvindingen in Huygens’ Hofwijck, ontdekten hoe een Franse gravin wist te ontsnappen uit de Gevangenpoort en gingen op zoek naar de helden van de kunst in het Gemeentemuseum. En dat was nog niet genoeg, want de onvermoeibare nachtbrakers sprongen daarna nog tot 22.30 uur door op de beats van de kinderdisco.

Museumnacht volgers

Als razende reporters bezochten acht jongens en meisjes gewapend met ipads en microfoons een viertal locaties. Via het platform ‘Museumkids’ hadden deze reporters in de dop zich opgegeven om over de Museumnacht Kids te vloggen. Onder begeleiding van twee filmdocenten monteerden ze hun vlogs in het Filmhuis en keken ze het resultaat terug op het witte doek. Het resultaat is binnenkort te zien op de facebookpagina van de Museumnacht.

Hoge opkomst

Hoewel er eerder speciale programma’s waren voor kinderen tijdens de Museumnacht, was de afgelopen Museumnacht Kids de eerste in zijn soort: voor het eerst kregen kinderen hun eigen nachtelijk programma in het museum. ‘Deze eerste editie bewijst dat het concept aanslaat. Het bezoekersaantal overtreft onze stoutste verwachtingen. Ook de deelnemende instellingen zijn enthousiast, dus we hopen dat we dit succes volgend jaar verder kunnen uitbreiden’, aldus Hans Buurman, voorzitter van de Stichting Haagse Museumnacht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.