Een duurzaam dak in het Statenkwartier

Op de daken van het Statenkwartier is nog volop ruimte. Zonnepanelen, een groen dak of een moestuin? Veel duurzame maatregelen zijn goed voor je portemonnee en zorgen voor een fijne en toekomstbestendige stad!

Wil je aan de slag op jouw dak? Laat je dan eens inspireren door Hagenaars, Hagenezen en onze wijkbewoners Annelies en Liselore die eerder het initiatief namen om hun dak te verduurzamen.

Hulp nodig met het kiezen van zonnepanelen of advies voor het verduurzamen van je huis? 

Neem dan contact op met Buurtenergie Statenkwartier (BES). Elke zaterdagochtend geven zij van 09.00-12.00u gratis advies over het verduurzamen van je huis bij Doppio Espresso Den Haag op De Fred Ze kunnen ook bij je thuis langskomen.Zij weten veel over isoleren, zonnepanelen, warmtepompen en vele ander manieren om je huis te verduurzamen.

Samen met je buren aan de slag?

Wil je samen met je buren aan de slag? Er is nog plek voor de gratis begeleiding van een nieuwe groep buren. Meld je aan via dakenjacht@denhaag.nl. Er gelden een aantal voorwaarden:

  • Naast jouw eigen dak, zijn er ten minste twee buren die mee willen doen.
  • De daken moeten in een straal van 200 meter bij elkaar liggen.
  • De groep moet samen uiteindelijk minstens 150 m² groen dak aanleggen. Daarvan is ten minste de helft in particulier eigendom.
  • Als initiatiefnemer doe je zelf actief mee in de campagne om buren te interesseren.

Voordelen van een groen dak

Een groen dak houdt jouw huis ‘s zomers koeler en koelt ook de buitenlucht. Het verlengt de levensduur van het dak en vermindert omgevingsgeluiden. De beplanting slaat regenwater op en draagt bij aan meer stadsnatuur. Nog een typisch Haags voordeel: meeuwen houden niet van natte voeten. Je zult ze dus een stuk minder zien op een groen dak. Goed om te weten is ook dat een groen dak te combineren is met zonnepanelen en ook geschikt is voor schuine daken.

bronnen: https://duurzamestad.denhaag.nl/nieuws/samen-het-dak-vergroenen/, BES.

foto: Interpolis

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.