Denktank Scheveningseweg / lijn 1 geïnstalleerd. Rond de zomer advies.

Op 4 april jl. heeft wethouder Tom de Bruijn de denktank Scheveningseweg / lijn 1 geïnstalleerd. Het Wijkoverleg Statenkwartier wordt in de denktank vertegenwoordigd door Martin Fikke, bestuurslid verkeer en ruimtelijke ordening. scheveningseweg-30819De denktank heeft de opdracht rond de zomer advies uit te brengen aan de wethouder over een optimale inpassing van de nieuwe tramsporen voor lijn 1 op de Scheveningseweg. Uitgangspunt hierbij is het behoud van zoveel mogelijk bomen c.q. herstel van het groen en de cultuurhistorische waarden. Het tramtracé maakt immers onderdeel uit van een Rijksbeschermd stadsgezicht. Ook worden de tramhaltes verbreed en toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers (dit is een wettelijke eis waar in 2020 alle haltes aan moeten voldoen). De werkzaamheden zullen in 2018 worden uitgevoerd.

Vervanging van de rails is nodig omdat de 30 jaar oude fundering van de tramrails is versleten en er verzakkingen dreigen, omdat de wortels van de bomen, met name aan de kant van de Scheveningseweg, tussen de rails zijn gegroeid. Binnenkort worden de kastanjes aan de Scheveningseweg gekapt. Niet vanwege de tramrails, maar omdat deze bomen, net als veel andere kastanjebomen in Den Haag, aangetast zijn door de kastanjebloedingsziekte.

Het wijkoverleg zal zich inzetten voor een verantwoorde inpassing van een groene trambaan en het herstel van het bijzondere karakter van deze 351 jaar oude lommerrijke verbindingsweg tussen Scheveningen en Den Haag.

 

Foto: Jacintha van Beveren

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.