De Statige Dames gaan uit eten (4): Naga Thai

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven.

Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, het schenken van vele soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je mee met ons op stap?

Naga Thai

IMG_0098Op de Fred vinden we onze weg naar restaurant Naga Thai. Een aantal jaren geleden is deze Thai gestart, na een grondige verbouwing van een voormalige Chinees restaurant. Van de voorgerechten testten we de gebakken viskoeåkjes (uitstekende smaak, beetje sponsachtig), de garnalensoep Tom Kha Koeng (heerlijk zachte combinatie van pit en romigheid) en de gemarineerde kipfilet in pandanblad, pittig en supermals. Een goed start dus. Ondertussen krijgen we kraanwater aangeboden. Hé, de andere gasten krijgen kroepoek aangeboden… Maar dat merken we pas als we ons voorgerechtje op hebben.

 

We schakelen over naar de hoofdgerechten. De dorade met Thaise aubergine, basilicum en rode peper is lekker vers. De IMG_0100eendenborst met tamarindesaus is wat erg gaar, wat zoetig en de smaak van de saus overheerst. De garnalen met Thaise aubergine zijn top, een zachte smaaksensatie blijft achter, heerlijk.

De maagjes zijn gevuld, het diner wordt gecompleteerd met koffie en thee. Prima in orde. De service is prima, vlot en soepel.

Lunch of vlot diner

Al met al vinden we dit een perfecte plek voor een vlot diner; als je niet avondvullend wilt dineren. Of voor een heerlijke warme lunch of een lazy afternoon-maal. De ambiance vinden we net wat minder geschikt voor een romantisch diner of een intiem samenzijn met vrienden. Het licht mag daarvoor wat gedimder en de sfeer wat rustiger.

Top

Op de kaart staat keurig aangegeven hoe scherp een gerecht is, of er gluten, pinda’s, sesam of noten in verwerkt zijn en of het vegetarisch is. Zo uitgebreid komen we het zelden tegen.

De cijfers

Kwaliteit eten: 8

Bediening: 7

Prijs-kwaliteitverhouding: 7

Entourage: 6,5

De totaalscore komt daarmee gemiddeld op een 7.

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.