De Statige Dames gaan uit eten (17): Da Enzo

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, veel soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je met ons mee op stap?

Da Enzo

Italiaans restaurant Da Enzo aan de Aert van der Goesstraat is een van zaken die al lang meegaan in onze wijk. Terwijl veel panden in de rest van deze straat een metamorfose hebben ondergaan, is bij Da Enzo het interieur bescheiden opgeknapt. De lange zijwand is vriendelijker aangekleed en de verlichting is bijgesteld, maar het meeste komt ons nog zeer vertrouwd voor. We zijn de enige gasten en dat zal de hele avond zo blijven. Wel komt een bezorger af en aan bestellingen halen en rondbrengen.

De lente

We beginnen onze ervaring met een wijntje, een Lamis Pinot Grigio 2017 van wijnhuis Forchir uit Friuli. Deze lichte en fruitige wijn bekoort ons, de lente daalt meteen over ons heen.
Als amuse krijgen we de altijd heerlijke Bruschetta met die prachtige diepe zachte knoflooksmaak.
We buigen ons over de kaart. De polpo en zwaardvis bleken helaas niet voorradig. We gaan voor het driegangenmenu (€ 25,50) en kiezen een aantal gerechten van de kaart.
Een glaasje kraanwater wordt zonder problemen voor ons geserveerd.
Hoewel zeer vers, mistte de Fungi met rucola (€ 9,75) wat diepte en peper. De gouwe ouwe Vitello tonnato van het menu smaakte als vanouds, zacht en zalvig.
Bij de hoofdgerechten had de Spaghetti Vongole wat weinig smaak en helaas proefden we wat zand. De tonijn (vervanger van de zwaardvis) met tomatensaus was prima, evenals de gamba’s met aardappels en boontjes. Weinig verrassing, wel heel vertrouwd allemaal.
Zoals Enzo de tiramisu maakt, zo lekker romig, mals en vol, zo zouden we het zelf wel willen kunnen maken, onovertroffen. Met thee en cappuccino sloten we de maaltijd af.

Vertrouwd

Da Enzo is na al die jaren nog steeds een vertrouwd adres, waar je precies weet wat je krijgt. Geen mode of hypes, degelijk en vers, daar kun je op rekenen. De net gestarte serveerster deed haar best, de inrichting is wat beetgepakt, maar je komt er voor het verse Italiaanse eten. A presto!

De cijfers

Eten: 7

Entourage: 6

Bediening: 7

Prijs-kwaliteitverhouding: 7

De totaalscore komt daarmee gemiddeld op een kleine 7.

 

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.