De Statige Dames gaan uit eten (11): Brasserij De Laer

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, het schenken van vele soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je mee met ons op stap?

Brasserij De Laer

Van Haagse koffietent is deze zaak, aan het begin van de Van Boetzelaerlaan (naast de tramrails), getransformeerd tot een knus houten warm aangekleed ‘chalet’, met een leuk terras erbij. Het regende pijpenstelen op de avond van ons bezoek, dus we spoedden ons naar binnen. Ze hebben er veel aan gedaan om een gezellige sfeer te creëren, wat goed gelukt is. Je zit hier heerlijk met een warme chocolademelk, terwijl het houtkacheltje lekker staat te gloeien. Wij kwamen voor een avondmaal en ook voor ons werd het vuur gezellig opgestookt. De eigenaren staan zelf in de keuken en bediening en verzorgen ons uitstekend.

Wisselende kaart

Naast de kaart staat een aantal gerechten op borden geschreven. Er zijn wisselende weekschotels: vlees, vis, vegetarisch en pasta, allen doorgaans vriendelijk geprijsd rond de € 10. Ook desserts genoeg. De keuken van De Laer gaat met de seizoenen mee. En er is ook een kleine kaart voor hapjes overdag en de borrel.

We testen om te beginnen de nachos met kaas en de escargots, … ook met kaas. Dat laatste was een verrassing, we hadden niet goed op de kaart gekeken. De nachos hadden wat knapperiger kunnen zijn; de escargots voldeden -zonder kaas- goed aan de verwachtingen.

Als hoofdgerechten aten we de hamburger en schnitzel met frites en sla, en de fusilli met lamsgehakt en tomatensaus. Alles smaakvol en vers, goede porties en huisbereid. De huiswijnen, rood en wit, smaakten prima. Als dessert proeven we de rijstcake met limoncello. Heerlijk, de drank was prachtig gedoseerd en de combinatie met het luchtige cakeje mooi. Het diner sluiten we af met een lekkere cappuccino en thee. De rekening is plezierig laag. Nog geen € 25 per persoon voor een voorafje, hoofdgerecht, een (gedeeld) dessert en drankjes.

Lekker (en) geen pretenties!

De eigenaren van De Laer zijn er in geslaagd van het pand een gezellig plekje te maken, waar je prima terecht kunt voor een lekkere eenvoudige maaltijd, een drankje na het werk of een borrel op het terras. Het eenvoudige maar lekkere eten, gecombineerd met aardige bediening en een lage rekening, is een mooie aanvulling in onze wijk; zo’n plekje wil iedereen wel in de buurt. Kom d’r maar eens om!

De cijfers

Eten: 8

Entourage: 8

Bediening: 8

Prijs-kwaliteitverhouding: een 8

De totaalscore komt daarmee gemiddeld op 8.

 

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

2 antwoorden
 1. Sylvia Hendriks zegt:

  Lieve statige dames,
  Wat een ontzettend leuk en fijn verhaal over onze Brasserij. Daarvoor hartelijk dank en graag tot ziens.
  Hartelijke groet,
  Sylvia en Gerrit

  Beantwoorden
  • Nanette Walker-Snijders zegt:

   Lieve Syl, vanuit het verre Greyton een paar lijntjes om te laten weten, hoe leuk het is over je zaak te lezen. Nienke whatsapp-te me dat Pepi zondag haar verjaarspartij in De Laer houdt! Wordt vast een succes!
   Groeten uit Z-Afrika van Nan

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.