De oudste vogeltuin ter wereld ligt in Den Haag

Vogeltuin Laan van Poot viert 90-ste verjaardag

Op zaterdag 23 september bestaat de Abraham Schierbeek tuin 90 jaar. Deze vogeltuin is gesticht in 1927 en is daarmee de oudste van Nederland en zelfs van de wereld. De Haagse Vogelbescherming beheert 15 vogeltuinen verspreid over de stad. Vogels kunnen er in alle rust hun jongen grootbrengen. De vogeltuinen zijn de ‘kraamkamers’ van de groengebieden waarin ze liggen en zijn daarom het hele jaar gesloten voor publiek.

Openstelling 23 september is uitzondering op de regel

Op zaterdag 23 september a.s. kunnen belangstellenden echter een kijkje nemen in de Dr. Abraham Schierbeektuin aan de Laan van Poot 105. De ingang is ter hoogte van de Boomkruiperlaan in de Vogelwijk. Om 13.00, om 14.00 en om 15.00 uur zijn er rondleidingen onder leiding van ervaren HVB-vogelwachters. De groepjes bestaan uit maximaal 20 personen en belangstellenden kunnen zich aanmelden op info@haagsevogels.nl

De jarige tuin is vernoemd naar Dr. Abraham Schierbeek die in de jaren twintig directeur Gemeentewerken van Den Haag was. Hij was een groot liefhebber van natuur en in het bijzonder van de vogelwereld. Hij was begin twintigste eeuw de grote motor achter het stichten en vogelvriendelijk inrichten van de Haagse vogeltuinen.

Excursies en volop activiteiten

Behalve de excursies zijn er tussen 13.00 en 16.00 uur volop activiteiten voor de jeugd en volwassenen. Bezoekers kunnen oefenen met telescopen en verrekijkers, er zijn standjes ingericht, er kan worden gezaagd enz. Leden van de Haagse Vogelbescherming staan klaar om bezoekers daarbij te helpen en alles over vogels, vogeltuinen enz. te vertellen.

Meer informatie op http://www.haagsevogels.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.