Gele vuiliszakken: nog enkele rollen gratis beschikbaar!

U heeft ongetwijfeld de meeuwen al weer gesignaleerd. Het hoort inmiddels bij het wonen in de directe nabijheid van de kust. Menigeen zal de wekker niet meer hoeven te zetten, want deze meeuwen zijn echt “vroege vogels”. Maar waar wel uw actie nodig is: de vuiliszakken!

Het verschil is duidelijk

Een beetje wijkbewoner weet dat de bekende grijze zakken een geliefkoosd doelwit zijn voor een tussendoor hapje bij de meeuwen. Eenmaal opengetrokken met hun vlijmscherpe snavels (en het zijn doorzetters) komt vaak de complete inhoud van een zak op straat te liggen. Met als gevolg nog meer meeuwen die aanschuiven voor de dis.

Maar ook als u geen plaats heeft voor een container, kunt u daar heel eenvoudig en diervriendelijk wat aan doen: de gele vuiliszak. Geel is een kleur waar meeuwen een grondige hekel aan hebben. Bovendien zijn de gele zakken extra stevig. Kortom: een eenvoudige en heel effectieve oplossing.

De wijkorganisatie heeft een aantal pakketten met rollen gele zakken weten te regelen. U kunt per huishouden twee rollen afhalen na een mail te hebben gestuurd naar wijkoverleg@statenkwartier.net De wijkorganisatie neemt dan met u contact op voor een afhaalafspraak.

Natuurlijk kunt u ook langsgaan bij het Stadsdeelkantoor Scheveningen, Badhuisweg 303. Maar denk er dan wel aan dat u daar alleen gedurende kantoortijd terecht kunt.

Blijft deze situatie nu jaar in jaar uit? Nee, maar het zal nog wel enige tijd voortduren. Ook ons Statenkwartier krijgt uiteindelijk zogenaamde ORAC’s: ondergrondse restafvalcontainers. Dat zal dit probleem van meeuwenoverlast definitief doen verdwijnen.

4 antwoorden
 1. G. Spreksel zegt:

  het zijn niet de vuilniszakken waardoor de meeuwen hier komen neen zij komen om te broeden op de platte daken hier in de wijk en de reden kan zijn overtal en vossen in de duinen. Om nesten te bouwen maken zij gebruik van op de daken liggend mos en takken en bovenal tegels en hout dat op de daken opgeslagen is veelal tegen schoorstenen. en als eenmaal gebroed hebben komen zij ieder jaar terug ook de kinderen en dan is er geschreeuw ’s avonds en ’s morgens vroeg. ik denk wij moeten ermee leren leven tenzij de gemeente besluit om slechtvalken in te zetten maar ook dat is geen oplossing. neen de meeuwen hebben geen natuurlijke vijanden behalve de vossen.

  Beantwoorden
 2. Eindredacteur zegt:

  Ik zal zeker niet zeggen dat de meeuwen wegblijven wanneer je gele vuiliszakken gebruikt. Wel weet ik dat er dan geen door de meeuwen opgetrokken vuiliszakken meer zijn waarvan de inhoud op straat ligt. En daar gaat het om bij het propageren van de gele vuiliszak.
  Illusie om te denken dat de meeuwen dan ook helemaal wegblijven. Die zijn, zoals gezegd, onze kant opgejaagd omdat het duingebied voor hen niet meer veilig genoeg is.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.