Dag van de Duurzaamheid: ruil je tegels om voor planten

Duurzaam Den Haag en Stichting Vrienden van het Volle Leven organiseren op 10 oktober, de van de Duurzaamheid, een ludieke actie waarbij bewoners uit Scheveningen hun tuintegels kunnen omruilen voor gratis planten.
Het team van Operatie Steenbreek staat woensdag 10 oktober van 9.30 tot 14:00 uur met een kar vol planten op het schoolplein van basisschool Het Volle Leven in Scheveningen (Rijslag 19-21). Bewoners uit de buurt krijgen gratis planten mee, in ruil voor hun tuintegels. Hoe meer hoe beter!

Operatie Steenbreek
Samen de verstening van de stad tegengaan, door tuinen, pleinen en straten groener te maken. Dat is het doel van de campagne Operatie Steenbreek. Een groene stad heeft namelijk veel voordelen: de stad wordt minder warmer, het water loopt beter weg en er is meer plek voor bijen, vlinders en vogels. Daarom zien wij liever tuinen met planten in plaats van tegels. En fraaie geveltuintjes. Dat is winst voor mens, dier en milieu!

Duurzaamheidsmarkt
Tijdens de Dag van de Duurzaamheid organiseert de Stichting Vrienden van het Volle Leven van 12.30 – 15:00 uur een Duurzaamheidsmarkt met allerlei leuke activiteiten. Van 09.30-14.00 uur staat hier het team van Operatie Steenbreek voor je klaar om bewoners een gratis plant cadeau te doen voor elke ingeleverde tuin-/stoeptegel.

Meer informatie over Operatie Steenbreek: www.duurzaamdenhaag.nl/operatiesteenbreek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.