Buurtpreventieteam Statenkwartier op zoek naar nieuwe leden

Een veilige buurt waar alle Statenkwartierders met veel plezier wonen en willen blijven wonen. Daar gaat het Buurtpreventieteam voor. Het Buurtpreventieteam wordt gevormd door wijkbewoners. Deze extra ogen en oren in de wijk zijn belangrijk voor de politie en de gemeente. Het team heeft nauw contact met de wijkagent. De leden van het team zorgen samen met de wijkbewoners voor een prettige leefklimaat in de wijk. Zij letten op verdachte situaties en overlast en melden deze bij de politie. Zij kunnen buurtbewoners wijzen op inbraakgevoelige situaties. Zo nodig organiseert het team een bijeenkomst over veiligheid thuis en op straat voor wijkbewoners.

Het team meldt gebreken in de openbare ruimte bij de gemeente. Het kan gaan om kapotte lantaarnpalen, verzakte stoepen, zwerfafval en ook over verkeersveiligheid bijvoorbeeld. Meldingen worden gedaan met de BuitenBeter-app.

Het bestaat momenteel uit ongeveer 10 vrijwilligers maar is voor de komende tijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wil jij je graag inzetten voor een schone, veilige en leefbare wijk, meld je dan gerust aan via wijkoverleg@statenkwartier.net

Meer weten over de activiteiten van het Buurtpreventieteam? Lees dan hier verder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.