Buurtenergie Statenkwartier (BES) – Oktober update

Duurzame huizenroute

Op zaterdag 4 november openen bewoners in heel Nederland – en dus ook in Den Haag – hun deuren om aan medebewoners te laten zien hoe ze hun huis verduurzaamden. Ze vertellen hoe ze het aanpakten, wat er goed ging en waar ze tegenaan liepen. U kunt de huiseigenaren alles vragen, ze hebben geen belang anders dan het delen van hun ervaringen. Ook een aantal BES-leden in onze wijk doet weer mee. Wilt u een kijkje nemen, dan kunt u zich aanmelden via de website, vol is vol!

Jubileumbijeenkomst Buurtenergie Statenkwartier (BES)

BES bestaat 10 jaar en dat gaan we vieren!
Dat doen we door stil te staan bij wat we de afgelopen jaren hebben bereikt. En we kijken naar de toekomst, samen met Siward Zomer. Hij is coöperatief directeur van Energie Samen. Dit is de landelijke koepel en belangenorganisatie van energiecoöperaties.
In het Statenkwartier wekken we inmiddels individueel en via zoncoöperaties op het Museon en het World Forum veel stroom op. Maar het elektriciteitsnet raakt vol. Is hier een slimme oplossing voor te bedenken? Zouden we bijvoorbeeld energie kunnen delen in nieuw op te richten bewonerscoöperaties? En zo ja, hoe regelen we dat dan? Siward Zomer zal met ons in gesprek gaan over kansen voor bewoners om hun eigen energie op te wekken en met elkaar te delen. Hij zal tevens laten zien wat er op dit vlak elders in Nederland allemaal gebeurt.
Uiteraard heffen we na afloop samen het glas op 10 jaar BES.

Datum: zondag 12 november
Tijd: 14:00 – 16:30 uur
Plaats: Museon (Stadhouderslaan 37), Panoramazaal

De bijeenkomst is in beginsel bestemd voor BES-leden, maar buurtbewoners die geen lid zijn, zijn ook van harte welkom. Heeft u belangstelling voor de verduurzaming van onze wijk, dan kunt u zich tot uiterlijk 2 november as. aanmelden via: info@buurtenergiestatenkwartier.nl. Er is beperkt plaats, dus wie het eerst komt het eerst maalt!

BES-adviseurs zitten voor u klaar

Langzaam wordt het nu toch echt kouder en gaat de CV weer aan. Goede reden om weer eens na te denken over de mogelijkheden van energiebesparing, met behoud van comfort. De adviseurs van BES zitten elke zaterdag tussen 9 en 12 voor u klaar bij Doppio aan de Fred. Zij kunnen u helpen met tips om uw energiegebruik en -rekening naar beneden te brengen. Indien nodig  komen zij graag bij u thuis om specifiek voor uw woning suggesties te doen om het comfort  te verbeteren en het energieverbruik te verlagen.
U kunt ook contact opnemen via  info@buurtenergiestatenkwartier.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.