Het Buurt Interventie Team Statenkwartier zoekt nieuwe vrijwilligers

Statenkwartier is een heerlijke wijk en moet dat ook blijven

Iedereen die er woont is het er wel mee eens: het Statenkwartier is een fijne wijk om in te wonen. Dat moeten we vooral zo houden!

Om dat welzijn te bevorderen is het Buurt Interventieteam opgericht (BITteam).

Unknown-2Het Buurt Interventie Team : voor een leefbare wijk

Het BITteam bestaat uit een groep vrijwilligers die in de wijk een oogje in het zeil houdt en meldingen doet wanneer dat nodig is. Dat kan gaan om onveilige verkeerssituaties, parkeerproblemen, voorstellen tot verbetering van fietsstalling e.d. Het BITteam houdt zich dus bezig met klein leed en kleine ergernissen die, als ze snel worden gemeld aan de juiste instanties, zo uit de wereld kunnen worden geholpen. Maar daarnaast wil het BITteam ook een bijdrage leveren aan de sociale samenhang en het welzijn van mensen binnen de wijk. Daarmee blijft het Statenkwartier de fijnste woonwijk van Den Haag.

Het Buurt Interventieteam: geen ordedienst200409082036f1

Bij een Buurt Interventie Team wordt al gauw gedacht aan buurtwachten die als een soort ordedienst optreden. Dat is uitdrukkelijk niet het geval en dat heeft het Statenkwartier gelukkig ook niet nodig. Wij hebben fantastische wijkagenten, die de wijk goed in de gaten houden. Maar als het BITteam waarnemingen doet die voor de politie van belang zijn, dan maakt ze daar natuurlijk melding van. Dat doet ze overigens ook naar de Gemeente Den Haag met zaken die daar thuis horen.

Doe mee met het Buurt Interventie Team Statenkwartier

Het Buurt interventie Team (BITteam) is een onderdeel van de activiteiten van het Wijkoverleg Statenkwartier. Het BIT zoekt naar vrijwilligers die in hun eigen straat/leefomgeving de oren en ogen willen zijn. Eenmaal per maand op de derde dinsdagavond van de maand komt het BITteam bij elkaar (vaak ook in het gezelschap van de wijkagent) om signalen en gegevens uit te wisselen.

Informatie en aanmelding

Mail naar wijkoverleg@statenkwartier.net t.a.v. Jolanda Letterie, of kom voor meer informatie langs op de derde dinsdagavond van de maand in het Couvéehuis, Frankenslag 139. We zijn er om 19.30.

3 antwoorden
 1. Karel Wagemans zegt:

  Een voortdurende en al jaren bestaande ergernis zijn de vele naast mijn woning in de Jacob Gillesstraat 32, tegen een tuinmuur, gestalde fietsen. Soms drie rijen dik(!) en waarvan ik weet dat de meeste ervan zelden of nooit gebruikt worden, dan wel achtergelaten zijn door expats. Er staan thans ook enkele – kennelijk kapotte – fietswielen tussen. Diverse geparkeerde fietsen hebben lekke banden. Voor wie gehandicapt is – met rolstoel bijvoorbeeld – is doorgang vrijwel onmogelijk. Geldt trouwens ook voor deel van de Van Loostraat, tussen Jacob Gillestraat en Aert van der Goesstraat. Kaartte deze problematiek al jaren terug bij gemeente en wijkoverleg aan. Zonder tastbaar resultaat. Misschien dat deze mail (alsnog) via uw BIT tot ingrijpen op locatie leidt?

  Beantwoorden
 2. Maarten Ruijters zegt:

  Beste Jolanda

  Kan ik dit jaar weer rekenen op de ondersteuning van het BIT team tijdens de Lampionnenoptocht op 11 november 2018; zie bericht elders op deze website. Graag reactie.

  Beantwoorden
 3. Rogier Bekkers zegt:

  Dit gaat zeker in de komende bestuursvergadering op de agenda komen! Was al een klassieker, dus die willen we er beslist inhouden. Traditional in onze wijk, zeker ook met de Kunstroute en de Muziekroute!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.