Klik hier voor
Archief
Categorieën

Bewoners denken mee over locaties ondergrondse restafvalcontainers

Wat zijn in het Statenkwartier de beste plekken om ondergrondse containers voor restafval te plaatsen? Bewoners hebben hiervoor samen met de gemeente een voorstel gemaakt. De gemeente voert de komende maanden op verschillende locaties in de wijk graafwerkzaamheden uit om te controleren of er geen kabels en leidingen in de weg liggen. Bewoners ontvangen een brief wanneer de werkzaamheden in hun buurt starten.

animatie Willem de Zwijgerlaan 1

De gemeente organiseerde in april, mei en juni 3 bijeenkomsten. Bewoners gaven op een grote kaart aan waar ze in hun buurt de ondergrondse restafvalcontainers willen plaatsen. Daarbij werd o.a. rekening gehouden met de loopafstand naar de container, veiligheid en bereikbaarheid voor de vuilniswagen.

Containers in Virtual Reality

Om bewoners een handje  te helpen liet de gemeente van een aantal locaties een 360 graden Virtual Reality (VR) animatie maken. Bewoners konden hierdoor zien hoe een straat eruit komt te zien als de containers zijn geplaatst.

Wanneer worden de ondergrondse restafvalcontainers geplaatst?

  • Om vast te stellen of een locatie geschikt is om containers te plaatsen, voert de gemeente t/m septemberop verschillende plekken in de wijk graafwerkzaamheden uit. Hierbij wordt gekeken of er geen kabels en leidingen in de weg liggen. Bewoners ontvangen een brief wanneer de werkzaamheden in hun buurt starten.
  • Na het onderzoek maakt de gemeente een voorstel op basis van het eerder gedane voorstellen van wijkbewoners op welke plekken de ondergrondse containers geplaatst kunnen worden. Bewoners kunnen hier vanaf eind september op reageren en eventueel suggesties doen voor andere plekken. Op basis van de reacties wordt een definitief plan gemaakt, waarna de containers eind 2019, begin 2020 worden geplaatst.


Waarom worden er ondergrondse restafvalcontainers geplaatst?

animatie Willem de Zwijgerlaan 2

In Den Haag zorgen vuilniszakken op straat voor vervuiling, zwerfafval en overlast van dieren, zoals meeuwen, ratten en katten. De gemeente plaatst daarom sinds 2009 in alle wijken ondergrondse containers voor restafval. Ons Statenkwartier is een van de laatste wijken waar een en ander gerealiseerd gaat worden. Zo blijft de straat schoon.

Meer informatie

Heeft u vragen? Stuur dan een mail naar oracs@denhaag.nl.

   
    Nieuwsbrief

    Adverteerders

    © Copyright - Wijkoverleg Statenkwartier