Bewoner in beeld: Michiel Korte

Bewoner in beeld: Michiel Korte 

Wie ben je en waar woon je in het Statenkwartier?

Ik ben Michiel Korte uit de Van Beverningkstraat. Ik ben 19 jaar oud en woon al mijn hele leven in het Statenkwartier. In het dagelijks leven studeer ik Engels aan de Universiteit Leiden. Daarnaast werk ik bij het Museon-Omniversum, geef ik bijles en schrijf ik historische fictie. Ook doe ik geregeld klussen als model en acteur. 

Je hebt onlangs het boek ‘Ernestine’ uitgebracht. Kun je ons hier iets over vertellen?

Zeker! Het idee voor het boek ‘Ernestine’ is ontstaan toen ik in een biografie over Marie Antoinette heel kort genoemd zag dat Marie Antoinette verschillende arme kinderen had geadopteerd, waaronder Ernestine. Ik dacht gelijk dat Ernestine een heel interessant leven moest hebben gehad en dat daar vast veel over geschreven was. Het tegendeel bleek waar, er was nog niets. Toen besloot ik om de eerste te zijn. 

Waar is ‘Ernestine’ te koop?

Het boek is uitgebracht in het Engels en online verkrijgbaar bij onder andere Amazon en Barnes & Noble. In Den Haag is ‘Ernestine’ te koop bij Mayflower Bookshop.

Wat betekent het Statenkwartier voor jou?

Het Statenkwartier is altijd al een hele fijne omgeving geweest om in te wonen. Het heeft een specifieke sfeer die je in andere delen van de stad niet ervaart. In de zon wandelen over de Fred is en blijft mijn favoriete activiteit in de wijk. 

Wat vind je een goede ontwikkeling in de wijk?

Daar hoef ik niet lang over na te denken: ik vind de introductie van de ondergrondse afvalcontainers een hele goede ontwikkeling voor het Statenkwartier. 

Wil je meer weten over Michiel en zijn boek? Neem dan zeker even een kijkje op zijn website www.michielkorte.com. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.