Activiteiten voor kinderen in de Herfstvakantie

Het weer wordt al wat herfstachtiger en nog even en dan staat de herfstvakantie (14 oktober t/m 22 oktober) alweer voor de deur. Genoeg leuke dingen te doen met de kids in deze vakantie!

Eén van de favoriete activiteiten in de herfstvakantie: mooie herfstbladeren, kastanjes en eikennootjes zoeken in de Scheveningse bosjes en daarna thuis er lekker mee knutselen.

Ook deze herfstvakantie is er weer De Betovering, internationaal kunstfestival voor de jeugd. Op de website vind je meer informatie en kaartverkoop. Het thema van dit jaar is ENERGIE. Het festival wordt op vrijdag 13 oktober geopend met D’irque & Fien uit België om 19.30 uur met hun adembenemende voorstelling Sol bémol in de Koninklijke Schouwburg. Vooraf aan de voorstelling, zal MAD SCIENCE in de foyer van de schouwburg met gevaar voor eigen leven (en van de kinderen) een aantal experimenten uitvoeren … als dat maar goed gaat op vrijdag de 13e!

In het Museon kan je in de herfstvakantie meebouwen aan de stad van de toekomst. Tijdens interactieve Minecraft-shows in het grootbeeldfilmtheater worden bezoekers uitgedaagd een duurzame toekomst te ontwerpen. In de herfstvakantie zijn er dagelijks Minecraft-shows en diverse andere activiteiten in het museum. Bekijk het herfstprogramma van het Museon.

Nieuw in Madurodam! De Hollandse Meesters

Het is nu nog leuker in Madurodam met de nieuwe familieattractie: De Hollandse Meesters. In deze te gekke binnenattractie kan DE HELE FAMILIE zich deze herfstvakantie uitleven! Spring, klim en klauter dwars door de schilderijen en doe alles wat je niet laten kunt. Ren van de ene verwondering naar de andere. Of kruip door het verborgen klimpad. De Hollandse Meesters is dé plek waar kunst tot leven komt.  

Nijntje de musical

Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes op 18 oktober bij de Koninklijke Schouwburg. Zing en dans mee met de leukste liedjes. Een feest voor peuters, kleuters én hun ouders! Zing en dans mee met nijntje in de herfstvakantie in Den Haag.

Kinderboekenweek

Vanaf 4 oktober is het Kinderboekenweek en dan zijn er altijd veel leuke activiteiten te doen in de PaagmanZo is er zaterdag 14 oktober een kabouter tekenworkshop van Loes Riphagen en zo 15 oktober kan je boekenleggers knutselen. Daarnaast zijn er leuke meet & greets, dus kom zeker even langs!

Alvast voor in de agenda

Na de herfstvakantie duurt het niet lang of dan is het alweer 31 oktober en is het Halloween. Dan tovert de Fred om tot een mooie griezelige plek waar genoeg te doen is voor kinderen, zoals een leuke speurtocht.

De Sint Maarten Lampionnenoptocht Statenkwartier vindt plaats op zaterdag 11 november 2023 om 18:30 uur. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.