20 en 24 april Lezing Japan: zalig zwerven door zuidelijk Honshu

Het wordt alweer de derde audiovisuele presentatie van Maarten Ruijters: onze wijkgenoot, architekt en wereldreiziger. Op deze presentatie over Japan voert Maarten ons mee door het zuiden van het eiland Honshu. Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen de lezing bij te wonen wordt deze op 2 tijdstippen en plaatsen gehouden. Aan het einde van dit bericht leest u daar meer over.

Samoerai acteurs tijdens Matsue Warrior Parade

Een reis door oud en nieuw Japan

Als aftrap bezoeken we het fraaiste kasteel van Japan, Himeiji, dat na jaren van restauratie weer open is gesteld voor het publiek. Vervolgens maken we een landelijke fietstocht door het Kiwi-district, langs tempels en ‘kofun’ (grafheuvels). In Matsue maken we de kleurrijke ‘Warrior Parade’ mee, waarin de samoerai-tijd weer voor even herleeft. Dan steken we over naar de maagdelijke Oki-eilanden in de Japanse Zee, een natuurgebied dat zelden door westerse toeristen wordt betreden. In Hiroshima staan we stil bij de gevolgen van de eerste atoombom. Even zuidwaarts bevindt zich in Miyajima een beroemd Shinto-heiligdom met de iconische vermiljoenrode ‘torii’ (poort), die bij vloed in het water staat.

Pakhuizen te Kurashiki

Kurashiki ontleent zijn naam aan de vele ‘kura’ (pakhuizen) die de grachten omzomen. Op het kunsteiland Naoshima zijn we weer helemaal terug in het hedendaagse met de moderne architectuur van Tadao Ando en internationale beeldende kunst. Onze reis wordt grandioos afgesloten met het 3-daagse Takayama-‘matsuri’ (festival), met als hoogtepunt een parade van praalwagens, begeleid door sacrale muziek.

Waar, welke datum en hoe laat.

De eerste mogelijkheid om de lezing bij te wonen is op vrijdag 20 april van 20.00 uur – 22.30 uur. Locatie: Couvéehuis, Frankenslag 139.

Een tweede mogelijkheid is er op dinsdag 24 april van 13.30 uur – 16.00 uur. Locatie is dan het Museon, Stadhouderslaan 37.

Voor het Couvéehuis geldt: graag tevoren aangeven of u aanwezig zult zijn, gezien het beperkt aantal zitplaatsen. Dat kan met een mail naar info@rtarchitekten.com.

Prijs: 10 euro – koffie of thee tijdens de pauze is inbegrepen.

Meer info? Zie: lezing Japan

ようこそ Youkoso
Welkom!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.