Zingen is gezond! Bij “Zang en Co” kan het.

Zingen is gezond. Het is goed voor je longen, je humeur en het werkt stressverlagend.Laat er nu in het Statenkwartier een hele leuke plek zijn waar je zangles kunt krijgen: ‘Zang en Co’, gerund door Linda Smeets.

Door Julia Holtes
Foto’s: Peter Koudstaal

PA230153Linda ontmoette in 2006 tijdens een optreden haar huidige man en startte op eigen initiatief Zang en Co. Inmiddels is ze weer teruggegaan naar haar roots en woont ze in Weert. Naast haar drukke tourschema, ze treedt regelmatig op met Rowwen Heze, haar eigen band, diverse projecten, en het runnen van haar gezin is ze voor haar zangschool, regelmatig te vinden in het Statenkwartier.

Veelzijdigheid

Linda houdt van afwisseling. Ze schrijft haar eigen liedjes en produceert tussen de bedrijven door haar eigen album. Ze werd gescout om mee te doen met The Voice of Holland en belandde in het team van Marco Borsato. Helaas haalde ze de finale niet maar het was een te gekke en bovenal leerzame ervaring. Een aanrader voor iedereen met podiumambitie.

Zang en Co

PA230474-bewerktZang en Co is met 2 locaties, een succes. Linda koppelt persoonlijk de leerling aan de juiste docent. Een van de vereisten waar docenten aan moeten voldoen voordat ze bij Zang en Co aan de slag kunnen gaan is energie en passie voor het vak. Vanzelfsprekend vindt Linda. Maar ook niet onbelangrijk: de docenten zijn conservatorium geschoold, hebben praktijkervaring en staan nog steeds zelf regelmatig op een podium of touren in eigen of buitenland.

Beginner of semi-professional

Het niveau van de leerlingen loopt erg uiteen. Je moet natuurlijk ergens kunnen beginnen. Enthousiasme en inzet zijn veel belangrijker dan ervaring. Zingen doe je voor je lol en je wordt er een blij mens van. Je vergeet je dagelijkse beslommeringen en, wetenschappelijk bewezen, er wordt een gelukshormoon aangemaakt als je zingt.

Alles behalve klassiek

PA230447Bij Zang en Co kun je terecht voor alle zangstijlen behalve voor klassiek. Mocht je coaching nodig hebben voor spreken in het openbaar, heb je ademhalingsproblemen of wil je werken aan je zelfvertrouwen, dan behoort ook dat tot de mogelijkheden.

Niets hoeft, maar mocht je zelf willen ervaren hoe het is om op een podium te staan dan kun je je geoefende zangkunsten vertonen tijdens een van de leerlingmiddagen.

Jong geleerd

Met zingen kun je niet vroeg genoeg beginnen dus Linda heeft ook aan de allerkleinsten gedacht. Zang en Co biedt groepslessen voor kinderen in de leeftijd van 4- 7 jaar, er is een kinderkoor en docente Usha Berfelo heeft zich gespecialiseerd in de Kodaly methode, een van oorsprong Hongaarse methode om gehoor en muzikaliteit te trainen. Tot slot is er ook nog de Lax Vox methode voor stemprofessionals waarmee je zelf aan de slag kunt.

PA230444Ook zin gekregen om te zingen neem dan eens een kijkje op de website van zangenco.nl en schrijf je in voor een proefles. Wie weet zing jij binnenkort de sterren van de hemel.

1 antwoord
  1. Carla Beljaars zegt:

    Ik heb al meer dan 1 jaar zangles bij Linda en zij is voor mij de BESTE. En zingen is gezond voor alles. En nu heb ik al een paar zanglessen gehad samen met mijn man Henk. Hoe mooi is dat? We lachen, hebben veel plezier onder de professionele leiding van Linda. Ik verheug me altijd weer op de volgende zangles. Ik geef opleidingen in persoonlijke ontwikkeling en heb al geregeld iemand naar de zangles van Linda gestuurd en allen zijn zeer enthousiast net als Henk en ik.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.