14 juni Buitenspeeldag: maak van uw straat een speelparadijs

Eens per jaar is de straat van de kinderen. Geen auto’s en fietsers, maar van stoep tot stoep ruimte om te spelen. Woensdagmiddag 14 juni is het alweer voor de 10e keer Nationale Buitenspeeldag. Organiseer ook een activiteit in uw straat!

Op woensdag 14 juni is buitenspelen allesbehalve saai of onveilig. In heel Den Haag worden straten afgesloten en diverse plekken omgetoverd tot speelplek. De gemeente Den Haag, Jantje Beton en Nickelodeon roepen ouders en verzorgers, speeltuinen, scholen, jeugdclubs, belangenorganisaties en het verenigingsleven op te helpen om van de stad één grote speelplek te maken.

Gratis vergunning

Ook dit jaar vraagt de gemeente aan u om activiteiten te organiseren tijdens de Buitenspeeldag. Als er voor de activiteiten een straat moet worden afgesloten, is het verplicht om hiervoor een (gratis) vergunning en eventueel dranghekken aan te vragen.

Aanvragen

Vraag uw gratis vergunning aan vóór 28 april! Dat kan via deze link:

http://www.stichtingmooi.nl/nieuws/buitenspeeldag-2017-vraag-hier-de-vergunning-gratis-aan-

Hulp nodig?

Heeft u vragen over het aanvraagformulier, tips voor de veiligheid tijdens de activiteiten of hulp nodig bij de organisatie van de Buitenspeeldag? Neem dan contact op met Hilde Soutendijk van Zebrawelzijn:

  • e-mailadres: h.soutendijk@zebrawelzijn.nl
  • telefoonnummer: 06 39 43 63 76.

Subsidie voor activiteiten

U kunt ook subsidie aanvragen voor de activiteiten tijdens de Buitenspeeldag. Kijk voor meer informatie op Activiteitensubsidie voor stadsdeel aanvragen. Hilde Soutendijk kan u ook helpen en begeleiden bij het aanvragen van deze subsidie.

Nog een tip

Mocht uw straat worden afgesloten? Vergeet dan niet de buurtbewoners hiervan op de hoogte te stellen. Dit voorkomt ergernis en misverstanden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.