Wijnclub: Spanje-Cataluña 1-1

Annelies van Ewijk

De laatste proeverij voor de zomer betrof Spaanse wijnen. Eén van de grootste wijnproducerende landen in Europa, maar met een zeer gevarieerd en ook deels hoogwaardig en rijk assortiment. Veel delen van het grote land spannen zich in om mooie wijnen te maken.

Wit

Een mooie inleiding van het seizoen blijkt de Viñas del Vero Luces Blanco 2017 uit Somontano, Noordelijk Spanje. Prachtig licht, mooie fruitige smaak van perzik en citrus. Een lekkere terraswijn die je meteen een zomers gevoel geeft. De druiven Macabeo, Sauvignon Blanc en Chardonnay zorgen voor dit mooie samenspel. Te koop voor € 5,99 bij AH. Meteen de witte winnaar van de avond. Naast een aardige Verdejo en een Verdejo-Sauvignon Blanc die ons niet zo kon bekoren, scoorde de Verdejo van Castelo de Medino 2017 van Marius (even omfietsen naar de Piet Heinstraat, € 7,50) ook hoog. Ook licht wit en mooie frisse zuren.

Rood

Bij de afdeling rood vinden we in de prijsklasse van ca. € 10 veel rioja’s, ook vanavond weer. Hoewel doorgaans bekoorlijk, ging een wijn van andere druiven er met de eer vandoor. Rode topper van de avond was de Las Cuardas tinto 2017 van 70% Tempranillo en Garnacha 30% uit Costers del Segre, het wijnhart van Cataluña. Van de hand van de bekwame wijnmaakster Valva Matrínez de Toda. Ook even omfietsen naar Marius, voor een flesje à € 8,50.

Voorlopig houden we deze strijd tussen Spanje en Cataluña op een gelijkspel.

Zomerstop

Met een zomer vol verhuizing, verbouwing en reizen voor de boeg sluiten we de proeverijen eventjes af. Maar eens een wijnbar in onze wijk testen. Na de zomer zijn we weer terug.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.