Wijkwandeling ‘Van Antitankgracht tot Mandela’

Enkele honderden bewoners van het Statenkwartier namen de afgelopen jaren deel aan de wandelingen die Gerard Scholtes en Piet Vernimmen samenstelden. Deze zomer kun je deelnemen aan de wijkwandeling ‘Van Antitankgracht tot Mandela’. Deze verrassende (gratis) wijkwandeling voert door het gebied waar ooit de antitankgracht liep. Tegenwoordig staan hier onder andere ‘de gebouwen van Vrede en Recht’, die onze wijk zo bijzonder maken, gebouwen met opmerkelijke functies en bijzondere architectuur.

Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor de kunstwerken in dit gebied en de niet-kantoren-bouw. Waarom is dat beeld van Jos van Riemsdijk zo bijzonder? Wie is geboren in de Oranjekliniek? Hoe succesvol was de spionnenschool? Hoe staat De Kempenaar erbij? Hoe vergroot je de eerste Haagse wolkenkrabber? Wat deed al die jeugd in 1939 in het Kunstmuseum? De Denker een Vrouw? Wie was Zabawas? Ook deze wandeling is weer een mix van verhalen en anekdotes over bijzondere gebouwen, gebeurtenissen en personen.

Aanmelden voor deze tocht kan door een e-mail te sturen aan statenwandeling19@gmail.com. Geef daarbij aan met hoeveel personen je deelneemt en welke dag de voorkeur heeft:

  • Donderdag 17 augustus om 19.00 uur
  • Zaterdag 19 augustus om 14.00 uur
  • Zondag 20 augustus om 14.00 uur
2 antwoorden
  1. Rob Meijer zegt:

    Een interessante en leerzame wandeling waarin Gerard Scholtes ons heel wat “nieuwe” dingen liet zien en daar fascinerend over vertelde. Hartelijk dank!

    Rob en Lonneke Meijer.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.