Wijkoverleg formuleert aandachtspunten voor nieuwe rotonde

De gemeente Den Haag wil op de kruising van de Willem de Zwijgerlaan en de Frederik Hendriklaan een rotonde aanleggen om zo de verkeersveiligheid te vergroten. Het wijkoverleg heeft de gemeente een brief gestuurd met diverse aandachtspunten.

kruising Fred Willem de Zwijger

Het wijkoverleg vraagt onder meer aandacht voor de doorstroming van het verkeer, de veiligheid voor de fietsers en voetgangers, de terrassen op de Willem de Zwijgerlaan, de bestrating en beplanting.

Diverse wijkbewoners hebben via deze website en via de Facebookpagina van het Statenkwartier hun reactie gegeven op dit plan. Het wijkbestuur dankt deze bewoners hartelijk voor hun inbreng!

De brief aan de gemeente is hier te lezen: Inspraakreactie wijkoverleg Statenkwartier Willem de Zwijgerlaan 17042015

Lees ook: Wat vindt u van de plannen voor de rotonde?

1 antwoord
 1. JP Koopman zegt:

  Een rotonde op de Willem de Zwijgerlaan / Frederik Hendriklaan is een enorme aanwinst. Er zal een drastische verbetering optreden van de verkeersveiligheid. Gemiddeld 75% minder ongevallen (bron C.R.O.W.) Behalve veiligheid waarborgt rotonde een constante doorstroming en een lagere emissie CO2 (auto rijden minder hard).
  Bovengenoemde in ogenschouw nemend en naar aanleiding van de oproep door de voorzitter Wijkoverleg Statenkwartier, dhr. Koen Baart van juni 2012 waarin hij vraagt mee te denken over ruimtelijke ordening in onze wijk, pleit ik voor een rotonde op de kruising Frankenslag / Statenlaan of Frederik Hendriklaan / Statenlaan.

  Met vriendelijke groet,
  Jan Pieter Koopman

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.