Walking Dinner Statenkwartier weer een groot succes

Het is inmiddels een bekende traditie in onze wijk, het jaarlijkse Walking Dinner! Zaterdag 23 maart 2024 vond alweer de 13de editie plaats. 

Het concept lijkt eenvoudig; wijkgenoten met culinaire ambities melden zich aan als kok en koken voor 4-8 wijkgenoten een driegangen maaltijd. De gasten krijgen een drie gangen diner, elke gang bij een andere kok en ander adres. Het was de 13de keer, een ongeluksgetal en ook nu was het weer een hele puzzel om het allemaal voor elkaar te krijgen.
Gasten die op het laatste moment afzeggen, koks die ziek worden; het hoort er allemaal bij. En uiteindelijk komt altijd alles natuurlijk toch weer goed.

Veel nieuwe maar ook vaste gasten deelden drie gangen op verschillende locaties en namen een kijkje bij ervaren en debuterende koks. De ideale manier om veel mensen uit de wijk te ontmoeten, gezellig bij te praten en te genieten van een heerlijk gerecht. Het kookniveau was goed, de gezelligheid troef en de creativiteit vierde hoogtij.  

De bijeenkomst werd zoals gebruikelijk geopend in het Couvéehuis, waar onder het genot van een drankje het organisatiecomité de (100!) gasten welkom heette en de planning uitdeelde. De gasten vertrokken gewapend met hun routebriefje, voor het voor-, hoofd- en nagerecht naar drie verschillende adressen in de wijk. 

Moeilijk ter been, geen kaas, schaal- en schelpdieren of vegetarisch, met alles was rekening gehouden. Onder het genot van een glaasje werd het evenement weer afgesloten in het Couvéehuis. Diverse winkeliers van ‘de Fred’ sponsorden het diner met een aantrekkelijke inkoopkorting voor de koks. Rebecca van Leeuwen bedankte namens het Wijkoverleg Statenkwartier de organisatie, de organisatoren bedankten de fantastische vrijwilligers van het Couvéehuis en koks voor de inzet. 

Het evenement werd georganiseerd door Annelies, Bonny, Jorien, Mariëtte en Martin, in samenwerking met het Wijkoverleg. Met veel energie werden de wijkbewoners geïnformeerd over het wel en wee van het diner via de facebookpagina, nieuwsbrief van het wijkoverleg, posters en folders en natuurlijk de mond-tot-mondreclame via de deelnemers van voorgaande jaren. Ook wijkgenoot en enthousiast geworden over het Walking Dinner?
Noteer vast 22 maart ’25 in je agenda dan staat de volgende weer gepland. 
We zoeken altijd koks en vrijwilligers voor verschillende taken. Vooral als je handig bent met excel. Mail ons op wdstatenkwartier@gmail.com

Tot volgend jaar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.