Vrouw Houtebeen: een hoopvolle klimaatopera met (ook nu) vele wijkbewoners

Vrouw Houtebeen is een moderne odyssee waarin vrouwen een stem krijgen, losjes gebaseerd op de avonturen van de Scheveningse Cornelis Jol Houtebeen en zijn vrouw Aeltje Jansz en de viering, dit jaar, van honderd jaar Vrouwenkiesrecht. Een liefdesavontuur tegen een achtergrond van hedendaagse weersomstandigheden. Met muziek van Arthur Sullivan (van het bekende Engelse theatermakersduo Gilbert & Sullivan), live uitgevoerd door het Residentie Orkest. Heel veel vrijwilligers doen er aan mee, ook uit onze wijk Statenkwartier!

Het verhaal

Ael houdt haar man het liefste bij zich, maar toch gaat hij steeds weer de zee op. De zee houdt zich ook niet meer zo aan de spelregels en komt dichterbij. Als de papegaai Chico na een tijdje terugkeert van zee en vreemde dingen krast die haar man gezegd zou hebben, raakt ze in paniek. De vrouwen proberen contact te krijgen met hun uitgevaren mannen maar het blijft stil. Ze hakken de knoop door, bevrouwen het schip en gaan de mannen zoeken. Een hoopvolle klimaatopera met Loes Luca in de hoofdrol.

Korting

Bet u  lezer van de nieuwsbrief van Kwekers in de kunst? Dan kunt u nu met korting een ticket kopen via de website http://www.zuiderstrandtheater.nl/VrouwHoutebeen. De toegangsprijs is met korting voor rang 1 € 21,- in plaats van € 26,-. Gebruik hiervoor de actiecode HUISGENOOT (met hoofdletters).
Op dinsdag 10 september is er om 19.15u een inleiding voor geïnteresseerden door regisseur Vincent van den Elshout. Hiervoor hoeft u niet te reserveren.

Acteurs

met Loes Luca, Kim van Zeben, Dook van Dijck, Koos Sekrève, Residentie Orkest, Theaterkoor Dario Fo en een heel groot projectkoor!

Locatie

Zuiderstrandtheater Den Haag
Donderdag 5 t/m woensdag 11 september 2019
www.zuiderstrandtheater.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.