Van Elzas tot Tapas

door Frank van Ewijk

Bij de maandelijkse bijeenkomst van de wijnclub Statenkwartier was het de uitdaging om de juiste wijn te vinden bij specifieke gerechten. De gastvrouw had hiervoor Flammkuchen en diverse Spaanse hapjes bereid.

Flammkuchen

De strijd om de beste match bij Flammkuchen met Coppa di Parma en truffelolie werd nipt gewonnen door een echte Elzasser, een Pinot Blanc Reserve Particulière 2018 van Henri Erhardt uit 2018. Een vriendelijke, ietwat bloemige wijn. We kochten hem voor € 11,95 bij Le Bouchon. Mooi droog en niet zo zoet als vele van zijn vrienden uit dezelfde regio.

Tapas

Voor de best passende wijn bij de tapas was er heel wat concurrentie van een aantal uitstekende rode wijnen. Na uitgebreid testen koos ons panel uiteindelijk de Pratello Torrazzo 2015 van de druiven Grapello en Marzemino uit 2015 als beste wijn van de avond. Deze biologische wijn uit de streek ten zuiden van het Gardameer was wel wat aan de prijs (€ 14,95 bij Bosman), maar wijnmaker Indiana Rossi heeft er dan ook wel wat moois van gemaakt.

Een goede tweede werd de Terra Linda jaargang 2016, die voor slechts 5,95 bij de Hanos te koop is. Een heerlijk krachtige Syrah die het goed kon opnemen tegen de pittige smaak van de Chorizo in de tapas.

Zo werden bij het ‘van Elzas to Tapas’ thema uiteindelijk een Italiaan als beste wijn gekozen; wellicht de een volgende avond maar eens aan de pasta en pizza?!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.