De Van Boetzelaerlaan krijgt verkeersdrempels

In de Van Boetzelaerlaan komen verkeersdrempels. Voor de aanleg hiervan begint de gemeente op 27 juli aanstaande met de voorbereidende werkzaamheden in parkeervakken. Deze werkzaamheden duren tot 14 augustus. Op 18 augustus is het werk naar verwachting afgerond.

Bericht van de Gemeente Den Haag (klik hier)

Werkzaamheden

 • Op maandag 17 augustus worden 4 drempels aangebracht in de Van Boetzelaerlaan tussen de 2e Antonie Heinsiusstraat en de Statenlaan.
 • Op dinsdag 18 augustus worden 4 drempels aangebracht in de Van Boetzelaelaan tussen de Statenlaan en de Jacob Cabelliaustraat.

Als het regent wordt het aanbrengen van asfalt uitgesteld tot een later moment.

Verkeersdrempels

Richting Houtrustbrug komt een verkeersdrempel voor de kruising met de:

 • Van Boisotstraat
 • Douzastraat
 • Willem de Zwijgerlaan
 • Jacob Cabelliaustraat

Richting Statenlaan komt een verkeersdrempel voor de kruising met de:

 • Boreelstraat
 • Willem de Zwijgerlaan
 • Van Aerssenstraat
 • Francois Maelsonstraat

Verkeersmaatregelen

Op 17 en 18 augustus is de Van Boetzelaerlaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Het blijft mogelijk om via de Willem de Zwijgerlaan de Van Boetzelaerlaan over te steken. Met borden wordt aangegeven wanneer en waar niet geparkeerd kan worden in de Van Boetzelaerlaan. Deze parkeervakken blijven afgesloten tot en met 18 augustus wanneer de asfalteringswerkzaamheden zijn afgerond.

Omleiding

Tijdens de afsluiting in de richting van de Statenlaan wordt doorgaand verkeer omgeleid over de Houtrustweg en de Westduinweg. Tijdens de afsluiting in de richting van de Houtrustweg wordt geen omleiding aangegeven.

Bereikbaarheid en veiligheid

Het gebied wordt met verkeersborden en bakens afgeschermd. Tijdens de werkzaamheden zijn woningen en bedrijven voor voetgangers altijd bereikbaar. Hulpdiensten moeten in geval van nood er goed door kunnen. Parkeer daarom uw auto alleen in de parkeervakken. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen blijven werkterreinen gevaarlijke plekken. Het is verstandig kinderen hierop te wijzen.

Noodzaak

Tot de aanleg van verkeersdrempels in de Van Boetzelaerlaan is besloten na een dodelijk ongeval, 2 jaar geleden. Bewoners en ondernemers in het Statenkwartier en Scheveningen drongen er bij de gemeente op aan maatregelen te nemen om het hardrijden in de straat aan te pakken.

Bewonersbrief

Bewoners hebben hierover een brief met kaartje van de gemeente ontvangen. Deze brief kunt u hier lezen.

Meer informatie

Bij vragen kunt u contact opnemen met de heer J. Sinke, telefoonnummer: 06 – 55 84 41 44. Krijgt u het antwoordapparaat? Spreek dan uw naam, vraag en contactgegevens in. U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

7 antwoorden
 1. Frans van Maanen zegt:

  Ik heb begrepen, n.a.v.de brief die ik heb gekregen van de gemeente, dat er drempels komen waar met 50 km over gereden kan worden. Als dat zo is lijkt mij dat nog veel te hard bij het naderen van een zebra bij mij op de hoek. Zie hier dan ook het nut niet van in. Wekelijks vinden op de kruising nog steeds (bijna)ongevallen plaats zowel met voetgangers, fietsers, auto’s en Trams. De beste oplossing is 30 km in Staten- en Geuzenkwartier en om dit te handhaven snelheidsheidscontrolecamera’s plaatsen. Verder eenrichtingverkeer Frankenslag vanaf Boetzelaerlaan. En Willem de Zwijgerlaan vanaf Kranenburgerweg naar kruispunt.

  Beantwoorden
 2. Bert zegt:

  Deze verkeersdrempels hinderen de snelheidsduivels zeker niet. Gisteren fietste ik over de ‘van Boetz’ en een auto passeerde een drempel met minstens 50km/uur. Zonde geld, hoeveel doden en/of gewonden moeten er nog vallen?

  Beantwoorden
 3. Taco Mooren zegt:

  Vandaag eens gaan kijken, maar dit moet een grap zijn. De drempel op de kruising van Boetzelaerlaan / Willem de Zwijgerlaan is zo laag…hoop niet dat hier daadwerkelijk diep over na is gedacht en kostbaar gemeenschapsgeld aan verspild. Hier kun je met 70 overeen zonder ook maar de vering van de auto nodig te hebben.

  Beantwoorden
 4. Bert zegt:

  Zojuist een gevaarlijke situatie dankzij één van die drempels meegemaakt: ik stopte, als fietser voor de zebra (van Boetz/WdZ richting het Noorden) voor een dame met kinderwagen. Een achteropkomende auto verminderde snelheid voor de drempel en reed vervolgens door over de zebra terwijl die dame dacht dat de auto voor haar stopte.

  Beantwoorden
 5. Frans van Maanen zegt:

  Regelmatig rijden er busjes met aanhanger met hoge snelheid over de drempels met alle geluidsoverlast vandien. Deze drempels zijn geen oplossing voor het terugdringen van de snelheid.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.