Update verkeerssituatie Van den Eyndestraat – mei 2022

Mei 2022

UPDATE verkeerssituatie Van den Eyndestraat

Om de verkeersveiligheid rond basisschool Het Mozaïek te verbeteren heeft de gemeente eind november 2021 een inventarisatie onder bewoners uitgevoerd. Hierbij werd het instellen van eenrichtingsverkeer meegenomen.

Daarnaast heeft het bestuur van het Wijkoverleg gesprekken gehad met verschillende bewoners. Hieruit bleek dat het halen en brengen van de leerlingen van basisschool Het Mozaïek de meest belangrijke aanleiding was voor verkeersonveilige situaties.

Alles afwegende heeft de afd. verkeersveiligheid van de gemeente onlangs besloten om in de Van den Eyndestraat een schoolzone aan te leggen met bebording om de aanwezigheid van de school te benadrukken. Op deze manier is het duidelijk voor automobilisten dat er een school is in deze straat en ze moeten opletten tijdens haal- en brengtijden. Het is nog niet bekend wanneer deze werkzaamheden worden uitgevoerd. Tevens zal de gemeente afzien van het plan voor de invoering van eenrichtingsverkeer in deze straat.

De bewoners in de straat zullen door de gemeente binnenkort per brief worden geïnformeerd over dit besluit. Het bestuur van het Wijkoverleg is blij dat de gemeente geluisterd heeft naar de argumenten van bewoners en daaraan haar plannen heeft aangepast.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.