Nieuws vanuit het Buurt Preventie Team

Afgelopen maand ( 19 december 2023 tot 16 januari 2024)  zijn er de volgende incidenten gemeld bij de politie vanuit het Statenkwartier:
  • 4 verkeersongevallen met alleen materiële schade
  • 1 verkeersongeval met letsel
  • 3 diefstallen uit auto (GPS, airbag, e.d.)
  • 4 fiets diefstallen
  • 4 meldingen overlast van jongeren
  • 1 autodiefstal
Ondanks deze vervelende incidenten blijft onze wijk vergeleken met andere wijken in en van de stad een relatief veilige wijk.
De wijkagent adviseert om diefstal uit de auto te voorkomen door de autosleutel niet direct achter de voordeur te bewaren, maar in plaats daarvan in een aluminium blik. Dit geldt vooral voor autosleutels met draadloze toegangstechnologie, zoals keyless entry-sleutels. Deze sleutels communiceren draadloos met de auto. Het gebruik van een aluminium blik beschermt tegen relay attacks, waarbij criminelen het draadloze signaal oppikken en verlengen om toegang tot de auto te krijgen.
Onze wijkagent Mike Roeleveld gaat ons een paar maanden verlaten. Tot maart wordt hij  vervangen door David Wattel en vanaf maart door Floortje van Lieshout.
Elke derde dinsdag van de maand vergadert het BPT vanaf 19.30 in Het Couveehuis, bij deze bijeenkomsten bent u welkom en kunt u met vragen bij ons terecht. Vaak is dan ook de wijkagent aanwezig.

Het Buurt Preventie Team Statenkwartier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.