Tips voor onze wijkbewoners nav het Coronavirus

Beste wijkbewoner,

De berichten van de laatste tijd waren al verontrustend. Maar de impact van het Coronavirus is inmiddels zo groot geworden, dat het iedereen – direct of indirect – hard raakt. Het aantal positief geteste patiënten stijgt iedere dag, vele mensen blijven noodgedwongen thuis of werken vanuit huis, de schappen in de winkels zijn nagenoeg leeg, en nu zijn ook de scholen en horeca in het slot gevallen. Andere mensen leveren een uiterste inspanning om vitale onderdelen van de maatschappij overeind te houden. Dit zijn ongekende tijden.

En dat doet wat met de mens. We worden ineens onzeker over de belangrijke zaken in ons leven. Hoe zullen onze geliefden een eventuele besmetting van het virus doorstaan? Wat moeten we doen om kinderen en kwetsbare ouders te beschermen? Hoe lang zal het duren voordat het normale leven weer begint? Kunnen we straks nog wel de huur of hypotheek betalen?

We hebben geen idee wat de nabije toekomst ons zal brengen, dus een antwoord op al die vragen hebben ook wij niet.

Tips voor uw eigen gedrag

Er is één ding waar we wél vat op hebben, en dat is ons eigen gedrag. En dat is letterlijk van levensbelang om de vespreiding van het virus in te dammen, om kwetsbaren te beschermen, om levens te redden. Het bestuur van het wijkoverleg wil de bewoners van het Statenkwartier dan ook met de grootste klem oproepen om de voorschriften van het RIVM op te volgen.

Dus: probeer zo min mogelijk onder de mensen te komen, vermijd groepen, vier uw verjaardag op een later tijdstip, houd uw kinderen zoveel mogelijk thuis, laat uw pubers niet chillen met vrienden, was uw handen veelvuldig, en ga zeker geen boodschappen doen als u zich niet lekker voelt of verkouden bent. Kijk op rivm.nl voor meer informatie en volg de actuele nieuwsberichten hierover.

En nog een welgemeend advies

We hebben nog een tweede hartekreet. Want in deze tijden van crisis zijn er altijd mensen die het extra moeilijk hebben. Die oude vrouw van verderop bijvoorbeeld, die moeilijk ter been is. De buurman die eenzaam is. Of mensen die diabetes hebben of hartpatiënt zijn, die met recht doodsbenauwd zijn om het virus op te lopen. Of zelfs die expat die hier pas is komen wonen, en niets begrijpt van de hele situatie. Daarom: Laten we vooral wat meer naar elkaar omkijken. Maak een groepsapp aan met een paar mensen, doe een briefje in de bus, of haal een boodschap voor iemand. Het worden moeilijke en eenzame weken, dus ieder klein gebaar kan een groot verschil maken.

Wij wensen iedereen de komende weken veel sterkte. Laten we vooral kalm blijven, en proberen oog te hebben voor elkaar. En wie vragen heeft of in nood zit, aarzel niet om contact op te nemen met het wijkoverleg: info@statenkwartier.net

Namens het bestuur van het wijkoverleg,

 

Marc Konijn, bestuurslid

Marjolein de Jong, voorzitter

2 antwoorden
  1. Jeannie Brenne zegt:

    Misschien is het ook een idee de horeca te blijven steunen? Bij veel restaurants en cafés kun je nog afhalen of laten bezorgen. – Want als de crisis over is, willen wij toch graag dat onze favoriete restaurant nog/weer open is?
    Veel sterkte en gezondheid, iedereen!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.