Statenkwartier schoon

In 2021 zijn er in het Statenkwartier bijna 60 ondergrondse restafvalcontainers (ORAC’s) geplaatst. Voor een vijftal containers worden deze zomer nieuwe plekken aangewezen (inclusief de termijn voor het indienen van zienswijzen) omdat de bewoners met succes een procedure bij de Raad van Staten hebben gevoerd tegen de eerder geplande locatie.

Zoals de meeste bewoners ervaren, worden ORAC’s in het Statenkwartier, in vergelijking met andere stadsdelen, relatief goed gebruikt.

Naast het bestaande ‘straatje’ (met containers voor papier, PMD, kleding en glas) op de Prins Mauritslaan zoekt de gemeente naar een geschikte plek voor een tweede ‘straatje’. Helaas wordt het bestaande ‘straatje’ nogal eens onzorgvuldig gebruikt – klein en groot afval wordt regelmatig naast de containers geplaatst. Je kunt de gemeente hierop attenderen en het vuil wordt dan de volgende dag weggehaald. Dit kan telefonisch via het nummer 14070, of via een melding op de website ‘afvalmelding.denhaag.nl’, dan wel met de app ‘MyCleanCity’ die gratis te downloaden is in de Apple Store of Google Play Store. Ervaring leert dat voorlichtingsbordjes helaas niet automatisch het gewenste effect opleveren.  

Den Haag biedt als enige grote stad de faciliteit om ORAC’s zonder pasje te gebruiken. Daarnaast bevatten alle ORAC’s sensoren die aangeven wanneer de container bijna vol is. Tweemaal per jaar worden ORAC’s schoongemaakt. Desondanks kunnen deze in de zomer stankoverlast geven en de beste oplossing is om huisafval in gesloten zak aan te bieden.

Mocht het merendeel van de bewoners in jouw straat er behoefte aan hebben, dan kan één van beide ORAC’s vervangen worden door een container voor PMD (plastic verpakkingen, blik en drinkpakken). Neem hiervoor contact op met de gemeente.

Zelf een opruimactie houden? Kijk hier voor meer inspiratie. Samen houden we het Statenkwartier schoon

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.