Reactie Wijkoverleg op Raadsvoorstel en Ambitiedocument Internationaal Park

Op woensdag 13 januari is de officiële reactie van het Wijkoverleg Statenkwartier op het Raadsvoorstel en Ambitiedocument Internationaal Park verstuurd aan het College van B&W. Kern van de reactie is dat het ambitiedocument op wezenlijke punten te vaag is en daarmee eerder onrust veroorzaakt dan houvast biedt.

Plan Internationaal Park

Plan Internationaal Park

Temeer omdat, vanwege de introductie van allerlei gebiedsvreemde elementen, sprake is van verstening en verkleining van het thans aanwezige natuurareaal.

Lees de volledige reactie in de bijlage. Uiteraard zullen wij de verdere plannen nauwgezet blijven volgen en u daarover informeren. Daarin past dat nu nadrukkelijk aan het College wordt verzocht de wijk te betrekken bij een denktank-constructie in de door  het Wijkoverleg noodzakelijk geachte vervolgfase ten behoeve van nadere uitwerking en prioritering. Temeer omdat onze wijk tot op heden helaas niet uitgenodigd is om deel te nemen aan de Begeleidingsgroep Internationaal Park.

brief Internationaal Park jan 2016

5 antwoorden
 1. Jorn zegt:

  Goeie brief! Persoonlijk ben ik alleen voor een overkapte Teldersweg, als oplossing voor dat ‘breekpunt’. Maar verder sta ik achter de brief.

  Beantwoorden
 2. Joost Bitter zegt:

  Wethouder Revis overtreedt met zijn plannen Artikel 21 van de Grondwet. Daarin staat; “De zorg van de overheid is gericht op de bewoonbaarheid van het land en de bescherming en verbetering van het leefmilieu”. Zijn betonnen paden aanleggen en 4000 bomen kappen een bescherming en verbetering van het leefmilieu?

  Beantwoorden
 3. r schippers zegt:

  Wijkoverleg Statenkwartier , laat op een duidelijke manier horen ,het niet eens te zijn met de zotte plannen van B&W . Wanneer het nu nog niet duidelijk is voor B&W en met name de heer Revis ,dan zitten deze bestuurders werkelijk onder een glazen stolp . Zij weten en interesseren zich werkelijk niet wat er bij hun bevolking leeft . Mijn conclusie is dat deze lieden dan niet de juiste functie bekleden . Mvg Ron Schippers.

  Beantwoorden
 4. mwijermans zegt:

  Op de inloopavond in het Bel Air hotel bleek al dat de ambtenaren die onze vragen moesten beantwoorden geen van allen in Den Haag woonden en dat ze zelfs het gebied waarom het ging niet kenden.
  Op onze vragen kregen we geen antwoorden, alleen vaagheden, en dat er nog niets vaststond en dat het slechts ideeen waren etc.
  Van mij mag dat hele belachelijke plan in de prullenbak.

  (zie ook de brief van Wijkoverleg Willemspark Archipelbuurt).

  Beantwoorden
 5. Robert Sandbergen zegt:

  Een prima reactie vanuit onze wijk, dank Koen en Boudewijn. Stuitend dat de gemeente de wijk niet heeft betrokken tot nu toe in de begeleidingsgroep; dat geeft de salami tactiek aan die gehanteerd wordt (zoals ook de sluitingsdatum van 3 januari 2016).
  Met talloze gestuurde (fysieke) kaarten, 6000 personen die de petitie ondersteunen, 5000 likes op de FB groep Behoud Scheveningse bosjes en 1600 man op de demonstratie afgelopen zondag is wel duidelijk dat het plan veel, heel veel losmaakt.
  Er is een tegenplan gepubliceerd op SOS Den Haag, een zeer lezenswaardig stuk dat ook een bloemlzeing bevat van ingezonden brieven http://www.sosdenhaag.nl/acties/watdanwel/

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.