Puntgave bunker uit WO II op Scheveningen aangetroffen

Tijdens het bouwrijp maken van de Noordboulevard op Scheveningen is een puntgave bunker gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. Er zijn in de bunker diverse spullen uit WO II gevonden, zoals een oude Duitse krant uit 1945, munitiehulzen en delen van een Duits uniform. Medio januari wordt de bunker verder onderzocht door Monumentenzorg en de stichting Atlantikwall. De bunker wordt in januari/februari kort voor het publiek opengesteld, zoals dat ook gedaan is in een vergelijkbaar geval op de Moralesboulevard.

Een eerder op het strand opgegraven bunker

Wethouder Boudewijn Revis: “Het is altijd interessant om nieuwe dingen uit het verleden ontdekken. Daarom is het ook goed als we de geschiedenis van deze plek onder de aandacht brengen van het publiek. Dat zou heel bijzonder zijn. Tijdens de aanleg van de Morales-boulevard in 2010, is ook een gangenstelsel en bunkercomplex gevonden. De toen georganiseerde Open Dag trok destijds ruim 1200 bezoekers uit heel het land.”

Deze bunker was op basis van oude tekeningen onbekend. De vondst is bijzonder omdat het identiek is aan een exemplaar dat ten zuidwesten van de haven heeft gestaan.

De werkzaamheden gedurende welke deze bunker werd ontdekt, vinden plaats in het kader van het programma De Kust Gezond. ‘De Kust Gezond’ is een ambitieus programma bestaand uit diverse deelprojecten, met als doel de Scheveningse buitenruimte weer aantrekkelijk te maken voor bewoners, toeristen en ondernemers. De vondst heeft geen invloed op de planning van de werkzaamheden.

1 antwoord
  1. Bert zegt:

    Grappig dat bij al die berichten over de recent gevonden bunker de foto wordt geplaatst van de al eerder ontdekte bunker. Blijkbaar is er niemand die een foto heeft gemaakt van de nieuw gevonden bunker.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.