Protestactie tegen groenbeleid gemeente Den Haag op de Johan de Wittlaan

door Menno de Groot

Tientallen inwoners van Den Haag, waaronder buurtbewoners van het Statenkwartier, waren woensdagavond 10 oktober om 21.00 uur aanwezig bij de protestbijeenkomst op de Johan de Wittlaan. Hier werd ondermeer geprotesteerd tegen het door wethouder Boudewijn Revis uitgevoerde groenbeleid van de gemeente DenHaag. dsc01634Veel bewoners voelen zich door de gemeente niet gehoord, hetgeen al eerder bleek uit de spontane bewonersacties tegen plannen voor de Scheveningse Bosjes, de Waterpartij en het Westbroekpark.

Directe aanleiding voor deze actie was de start van het rooien van een 60-tal populieren aan de Johan de Wittlaan, het Stadhoudersplantsoen en de President Kennedylaan. In totaal gaat het in Den Haag om ongeveer 800 populieren die gekapt moeten worden. De gemeente stelt dat de populieren een veiligheidrisico vormen.

Tegenstanders, zoals de Bomenstichting Den Haag, hebben kritiek op de wijzedsc01638 waarop de populieren zijn beoordeeld door de Bomenwacht Nederland. De stichting probeerde in kort geding de kap tegen te houden omdat er nog geen definitieve uitspraak is in hoger beroep, maar verloor deze. De Raad van State legt de kap niet stil, maar is wel kritisch over de beoordelingsmethode van populieren door de gemeente.

De gemeente wil niet wachten op de uitspraak in hoger beroep en is alvast begonnen met rooien.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.