Projectkoor Yoik zingt: Best of……Yoik 14 en 15 maart as

Na vier programma’s komt het Haagse projectkoor Yoik, onder leiding van Raoul Boesten, met een concert met de mooiste, meest indrukwekkende nummers uit de eerdere concerten. Op 14 en 15 maart treden zij op in de Ichthuskerk in Scheveningen en de Noorderkerk in Den Haag.


Dirigent Raoul Boesten is nog amper bijgekomen van zijn succesvolle 15-jarig jubileum met zijn kamerkoor Kwintessens, of Yoik staat alweer op de planken. Dit koor bestaat uit jonge zangers en zangeressen die vol passie de rijkdom van verschillende culturen ontdekken door middel van, veelal, originele koorstukken.

 

Muziek vanuit verschillende culturen

Beleef via de muziek op het programma de rijkdom van verschillende culturen uit o.a. IJsland, Noorwegen, Zweden en Estland, maar ook de Balkan en Australië worden bezocht. Ervaar het woeste IJslandse landschap en de sferische melodieën van Scandinavische bodem. De rauwe klanken van de Balkan, het oergevoel van de Inuït of juist het magische droombewustzijn van de Aboriginal. En dat allemaal in één programma!

Haags projectkoor

Yoik is een Haags projectkoor voor gepassioneerde jonge zangers die in korte tijd een programma met elkaar instuderen. Yoik is ook de traditionele muziek van de Sami en een van de oudste muziekvormen in Europa. In een yoik klinkt de essentie van hetgeen dat of degene die bezongen wordt. En dat is weer precies wat met dit vijfde programma verwacht kan worden.

Op 14 maart is het concert om 20:15 in de Ichthuskerk in Scheveningen en op zondag 15 maart vindt het concert om 15:00 plaats in de Noorderkerk. Kaartjes zijn a €12,- verkrijgbaar via yoik.nl of bij de koorleden. Meer informatie, een kijkje achter de schermen en meer informatie over de muziek is ook te vinden op yoik.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.