Prins Mauritsplein krijgt komend najaar groene inrichting

Het saaie asfaltpleintje op de hoek van de Vivienstraat en de Frederik Hendriklaan wordt komend najaar opnieuw ingericht. Er komt beplanting, speelgelegenheid voor kinderen en natuurlijk de herdenkingsboom ter ere van 100 jaar Statenkwartier met een boombank.

prins mauritsplein met bloembakken2Na de eerdere inloopbijeenkomst van de gemeente zijn nu de keuzes bekendgemaakt voor de vergroening van het pleintje. Eind september/begin oktober zal het asfalt verwijderd worden en het groenontwerp gerealiseerd worden.

De herdenkingsboom wordt in november geplant. Er is gekozen voor een Amberboom: Liquidambar styraciflua Worplesdon. Deze boom groeit langzaam en is in alle jaargetijden mooi.

De omwonenden zijn blij met de herinrichting en zullen in november worden uitgenodigd voor de officiële opening van het nieuw ingerichte plein.

 

 

1 antwoord
  1. D.C.Pronk zegt:

    Hallo, ik las dat U (oud)bewoners van het Statenkwartier zoekt met verhalen over de wijk. Zal mij even voorstellen, ik ben Dick Pronk, 76 jaar geboren in Scheveningen. Na de WO2 12 jaar gewoond in de Burg vd Werffstr en daar een leuke jeugd gehad en 19 jaar op de Fred. Hendriklaan. Ik werkte bij Simon de Wit en later in hetzelfde pand als supermarktmanager bij AH, hoek Bentinckstraat -Frederik Hendriklaan. Wij woonden boven nr 83a. Als U interesse heeft kan ik heel wat over deze wijk vertellen!
    Met vriendelijke groet
    Dick Pronk

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.