Poelier Ammerlaan: al 40 jaar een begrip in het Statenkwartier

Bijna was het zomaar stilletjes aan ons voorbij gegaan: het veertigjarig jubileum van poelier Ammerlaan op de Aert van der Goesstraat. Maar uw redacteur kreeg lucht van deze mijlpaal en ging op bezoek bij Peter Gleijm, eigenaar van de ambachtelijke poelierszaak.

De winkel aan de Aert van der Goesstraat 26

De winkel aan de Aert van der Goesstraat 26

Poelier Ammerlaan verkoopt kwaliteitsgevogelte uit met name Frankrijk, met het keurmerk Label Rouge. Dat is een Frans keurmerk dat voldoet aan de Europese regels voor boerenscharrel met uitloop. Daarom weten veel Franse expats de zaak te vinden: als er Label Rouge op staat, dan is het goed!

Maar niet alleen Franse expats zijn vaste klant. Veel buurtbewoners komen langs voor de verse en ambachtelijke producten van Ammerlaan. En in het najaar komen de wildliefhebbers ruimschoots aan hun trekken. De poelierszaak is gespecialiseerd in Nederlands wild.

Een greep uit het assortiment

Een greep uit het assortiment

De zaak heeft altijd op de Aert van der Goesstraat gezeten en dat is volgens Peter “een hele fijne plek om een winkel te hebben, er is eigenlijk nooit narigheid”. Daarnaast is er de laatste jaren meer contact met de Frederik Hendriklaan. De winkeliers in beide straten zijn naar elkaar toegegroeid.

Goed voor elkaar
De toekomst ziet Peter rooskleurig in: er is veel vraag naar ambachtelijke en eerlijke producten, zeker wat betreft gevogelte. Mensen willen weten wat ze eten en door bijvoorbeeld de vogelgriepepidemie koopt men bewuster.

En de opvolging staat ook al klaar… Wat wil een poelier nog meer?

Maar nu weer aan de slag! Tijdens het interview houdt Peter het reilen en zeilen in de bedrijfsruimte nauwlettend in de gaten en loopt af en toe naar de winkel. Want klanten bedienen, dat doet hij toch het liefst zelf…

Susan en Peter Gleijm

Susan en Peter Gleijm


Zaken gaan voor, daarom houd ik hem niet langer op en neem afscheid. Maar niet zonder nog even een doosje kakelverse eieren af te rekenen.

Familie Gleijm: van harte gefeliciteerd met het 40-jarig jubileum!

Voor meer informatie:
www.poelierammerlaan.nl

 

 

 

 

 
Over de redacteur
stephanie de grootMijn naam is Stephanie de Groot en ik schrijf voor www.statenkwartier.net. Ik woon al bijna 20 jaar met veel plezier in het Statenkwartier. Mijn beroep is freelance marketingcommunicatie adviseur (www.nulzeventig.nl). Heeft u vragen, suggesties of ideeën voor artikelen, mailt u mij dan gerust: stephanie@nulzeventig.nl.

1 antwoord
  1. Febe zegt:

    Mijn eerste echte baantje! Elke zaterdag met meneer en mevrouw Ammerlaan en Peter. Drukte rond de feestdagen, klanten stonden voorop, heerlijke producten. Jaren met plezier gewerkt! Ben blij dat ze dit jubileum mogen vieren, gefeliciteerd en nog vele jaren toegewenst!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.