Opening BES Zon op Museon zonnepanelen project

Zondagmiddag 17 januari jl. is het project Zon op Museon officieel geopend door de directeur van het Museon en de burgemeester van Den Haag. Het Museon heeft zijn dak gratis ter beschikking gesteld voor het initiatief  van de Buurt Energie Statenkwartier (BES), om 208 zonnepanelen te plaatsen.

zon-museon-oog 17jan2016

Foto: Jacintha van Beveren

De oplevering van de panelen is feestelijk gevierd met het bestuur van de BES, het bestuur van het project Zon op Museon en met alle deelnemers aan de Coöperatie Zon op Museon.

Wijkbewoners uit het Statenkwartier konden het afgelopen jaar een zonnepaneel aanschaffen op het dak van het Museon. De panelen gaan energie leveren en de deelnemers kunnen zo hun bijdrage aan het paneel terugverdienen. Toch was voor de meeste mensen duurzaamheid eerder de insteek dan het terugverdienen van de investering in het project. Het project is gerealiseerd met de partners Zon Op Nederland, Greenchoice, de Zonnefabriek, de gemeente De Haag als eigenaar van het dak, het Klimaatfonds Haaglanden, Fonds1818, en uiteraard het Museon, waarvoor hartelijk dank!

Over enkele weken is de installatie aangesloten en start de zonnestroomproductie, op tijd voor de wassende zon. Het potentieel van 208 panelen komt overeen met jaarlijks (!) circa 50.000 kWh ofwel het energieverbruik van 16 woningen en een CO2 reductie van 25 ton (wat weer overeenkomt met 2500 bomen).

zon-museon-oog 17jan2016 bestuur

Foto: Jacintha van Beveren

Het trotse bestuur van de coöperatie Zon op Museon bestaande uit Martin Lenferink (vz.), Jan Bron Dik (secretaris) en Henk Heijkers (penningmeester) naast burgemeester en tevens wijkbewoner de heer Van Aartsen.

BES is van plan om in 2016 een ander dak te ‘beplanten’ met zonnepanelen, Mocht u een bouwobject kennen dat zich leent voor het plaatsen van panelen, stuurt u dan een e-mail naar buurtenergiestatenkwartier@gmail.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.