Klik hier voor

Archief

Categorieën

Vacature bestuurslid portefeuille Welzijn

Omdat het huidige bestuurslid Welzijn van het Wijkoverleg Statenkwartier de wettelijke termijnen heeft gediend is er binnen het Wijkoverleg Statenkwartier een vacature bestuurslid Welzijn. Via deze website roepen wij alle belangstellenden op voor een kennismakingsgesprek met deze bijzondere functie. Waarbij wij graag tevens uw interesse noteren!

Lees verder

Kruising Frederik Hendriklaan en Willem de Zwijgerlaan vertraagd met goede reden

De kruising is nog niet klaar. En dat heeft een goede reden. De riolering van de Frederik Hendriklaan is vernieuwd. En die is inmiddels aangesloten op de vernieuwde riolering onder de kruising. De riolering van de Willen de zwijgerlaan wordt ook nog vernieuwd. En die moet ook aangesloten worden onder hetzelfde plein. Het werkgebied kon afgelopen zomer niet verder worden uitgebreid om de aansluitingen verderop in de Willem de Zwijgerlaan te leggen. Onder andere omdat er nog terrassen stonden op plekken waar die aansluiting gemaakt moesten worden. Daardoor zitten de aansluitingen op dit moment op de randen van de kruising.  Daarom is gekozen voor een tijdelijke verharding.

Lees verder

Met wie zou jij wel eens een wijntje willen drinken?

Door: Annelies van Ewijk

Dit originele thema van de wijnproef begin oktober bij Wia bracht een kleurrijk palet aan wijnen met even zoveel verhalen op tafel. We dronken onder andere wijn met Ilja Leonard Pfeijffer, Frans Liszt, Paolo Sorrentino, Sting, Pavarotti en Paolo Rossi.

Niet veel wit

De witte winnaar is Italië-liefhebber en drinkt een heerlijk gekoelde Lugana Catulliano 2018 met (het boek Grand Hotel Europa van) Ilja Leonard Pfeijffer aan het Gardameer.  Deze biologische zachte romige wijn met frisse zuren en een kruidige smaak is door wijnmaker Pratello gemaakt van de Turbianadruif. Lekker bij gevogelte, vegetarisch eten of witvis. Te koop bij Bosman voor € 14,95. De witte Hongaarse droge Tokay legde, anders dan de muziek van Frans Liszt, met de magere metalige smaak hier helaas het loodje.

Italiaans rood

Na het wit volgde een stevige serie rood. Wat zijn er toch veel verschillende Italiaanse rode druiven en wijnen. Eén fransoos probeerde het even, maar werd ruim verslagen. Vele van de rode wijnen dronken heerlijk weg, zeker met een knappe Italiaan erbij. Er kon er echter maar één de winnaar zijn… Paolo Rossi met zijn knappe looksbleek zijn balvaardigheid na al die jaren nog niet verloren te hebben. Rossi deed zijn ‘kanonskogel’-naam eer aan met een rode Cannonau di Sardegna 2016. Daar willen we nog wel een balletje mee trappen. Producent Stella & Mosca uit Sardinië produceert deze wijn, waarvan we de druif beter kennen onder de Franse naam Grenache. Deze wijn is te koop bij Italy in de Piet Heinstraat voor € 10,95.

Rossi werd op de hielen gezeten door Pavarotti, met wie we nog wel een Aglianico Campania 2015 hadden willen drinken. Met € 8,95 via Vivino absoluut zijn geld waard. Deze stevige wijn, met een nog wat stroeve afdronk mag nog wel wat rijpen zoals Luciano werd, die 71 jaar is geworden.

 

Opvallend dat we zo graag met Italianen of aan Italië gerelateerde mensen drinken. We love Italy. Ciao ciao.

© Copyright - Wijkoverleg Statenkwartier