Klik hier voor

Archief

Categorieën

Verslag wijkvergadering 17 april 2019, inclusief project Statenwarmte

Allereerst start de vergadering met een welkom door Marjolein de Jong, de voorzitter van het wijkoverleg, aan alle bezoekers op deze bijeenkomst in het World Forum. Speciaal ook aan Liesbeth van Tongeren, de wethouder duurzaamheid, die aangeschoven is om te horen waar onze wijk staat met het project Statenwarmte.
Vervolgens volgt het onder applaus en met bloemen uitzwaaien oude bestuursleden Micha de Jong (duurzaamheid en groen, naar het oosten des lands verhuisd) en Annelies van Ewijk na de maximale termijn van zes jaar als secretaris.  De voordracht van de nieuwe wijkgenoten-bestuursleden David van der Wal (duurzaamheid en groen) en Marc Konijn (secretaris) wordt omarmd.
Na het voorlezen van de conclusie van de kascommissie volgt met applaus de goedkeuring van het jaarverslag over 2018.

Lees verder

Wein, maar geen Gesang….

door Marc

De leden van de wijnclub Statenkwartier hadden deze avond van de gastheer de opdracht gekregen te zoeken naar “Wein”. Deze opdracht leverde ons 6 Oostenrijkse (4 witte, 2 rode) en 3 Duitse wijnen (2 witte, 1 rode) op, gekocht voor ongeveer € 10 bij de diverse wijnhandels in of op korte afstand van het Statenkwartier.

Lees verder

De Statige Dames gaan uit eten (17): Da Enzo

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, veel soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je met ons mee op stap?

Lees verder

Word gastgezin met AFS

AFS Nederland –  www.afs.nl – die sinds 1947 jongeren uitwisselt. Een van de oudste organisaties die dat doet en vroeger bekend stond onder de naam American Field Service. De deelnemers zijn tussen de 15-18, gaan naar school, leren de taal en wonen in een gastgezin. Wereldwijd gaat het om meer dan 12000 jongeren in 60 landen.

Lees verder

Wandelen langs architectuur en kunst in en om ons Statenkwartier

Het Statenkwartier in Den Haag is aan het begin van de 20e eeuw gebouwd in voormalig duingebied. De wijk bestaat grotendeels uit de typische neorenaissance-architectuur die toen zo populair was, en nu nog steeds erg geliefd is. We zien grote rode bakstenen herenhuizen met trapgevels, torentjes, erkers, kleurrijke metselpatronen, muurankers, glas-in-loodramen en veel Jugendstil-details. Maar in het Statenkwartier kun je ook zien dat er in die tijd vernieuwing begon op te treden in de architectuur en de toegepaste kunst.

Lees verder

Nieuwsbrief

Adverteerders

© Copyright - Wijkoverleg Statenkwartier