Nieuws in het Statenkwartier

Fonds 1818 geeft donaties aan bewonersinitiatieven die het verschil maken

Bewoners let op. Fonds 1818 geeft vier keer per jaar donaties aan bewonersinitiatieven die het verschil maken. Het Fonds nodigt groepjes bevlogen bewoners (minimaal drie initiatiefnemers) van harte uit om hun plan voor een betere straat of buurt in te dienen vóór de komende deadline: 1 augustus. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van een gemeenschappelijke moestuin, […]

De Statige Dames laten thuis bezorgen: Vicenzo’s en Naga Thai

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven.

Link voor bezwaar tegen sloop torentje

Het wijkoverleg Statenkwartier maant bewoners van het Frederik Hendrikplein tot spoed als zij bezwaar willen aantekenen tegen de voorgenoemde sloop van een torentje aan het Frederik Hendrikplein. Bezwaar aantekenen kan tot en met 5 mei.

Nieuwe stichting Respijthuis HouseMartin wil zieke daklozen op krachten laten komen

In Den Haag wordt een voorziening geopend waar maximaal zes daklozen korte tijd op krachten kunnen komen bij ziekte of om te revalideren na een operatie. Het verblijf is alleen mogelijk op verwijzing van een arts. De dakloze krijgt zo even respijt van het zware leven op straat. Het initiatief voor dit ‘respijthuis’ komt van […]

De Statige Dames laten thuis bezorgen: Simon de Vogel en Vigo/The old Jazz

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven.

Meld u zich aan voor de zonnepanelen actie!

Voor de derde keer organiseert BES een inkoopactie voor zonnepanelen op eigen dak. Circa 25 bewoners hebben zich op de avond in het Maris-college al ingeschreven als belangstellende. Er zijn vier offertes ontvangen van bekende bedrijven, ook uit de buurt.

Wijkvergadering en Walking Dinner gaan niet door op de geplande datum!

Op woensdag 8 april staat de wijkvergadering van het Statenkwartier gepland. Echter, vanwege de maatregelen in het kader van de Corona crisis kan deze vergadering geen doorgang vinden. Hetzelfde geldt voor het Walking Dinner van 27 maart as. Dit is verplaatst naar 26 september 2020.

Tips voor onze wijkbewoners nav het Coronavirus

Beste wijkbewoner, De berichten van de laatste tijd waren al verontrustend. Maar de impact van het Coronavirus is inmiddels zo groot geworden, dat het iedereen – direct of indirect – hard raakt. Het aantal positief geteste patiënten stijgt iedere dag, vele mensen blijven noodgedwongen thuis of werken vanuit huis, de schappen in de winkels zijn […]

Gezocht: muzikanten en gasthuizen!

In 2020, op 8 november, wordt met steun van het wijkoverleg, opnieuw een Muziekroute Statenkwartier georganiseerd. Ook in 2015 en 2018 zijn er zeer succesvolle muziekroutes geweest: muzikanten uit het Statenkwartier brachten in eigen huis of in een gasthuis fraaie muziek ten gehore. Het programma van 2020 moet nog worden samengesteld.

Maakt u van uw straat ook 5 maal per jaar een Kinderspeelstraat?

De gemeente helpt u daarbij, zie de bijgevoegde flyer. DH_Flyer-Kinderspeelstraat_LR Aanmelden kan tot 6 maart 2020.