Archief

Categorieën

Regels voor bouwkundig splitsen nader verklaard: ken uw rechten!

Bouwkundig splitsen is een continu aandachtspunt binnen de Wijkorganisatie. Het risico dat grote woningen worden opgesplitst is nadelig voor onze wijk: meer parkeerdruk, extra overlast vanwege de dichte bewoning en steeds meer dat grote gezinnen niet meer woonachtig kunnen zijn in ons Statenkwartier. Het initiatief om hiertegen in verzet te gaan ligt primair bij de belanghebbenden: de direct omwonenden.

Daarom hieronder het standpunt zoals verwoord door de gemeente Den Haag. Bewoners en andere belanghebbenden weten aldus dat ze een bezwaar kunnen aantekenen tegen het afgeven van een woningvormingsvergunnning en hoe daarbij te handelen. Kortom: lezen! Daarbij melden wij dat het goed is om te vermelden dat bezwaarmakers kunnen terugvallen op gemeentelijk beleid en daarmee kunnen voorkomen dat een woningvormingsvergunning wordt verleend, terwijl de gemeente al wel een omgevingsvergunning heeft verleend. Dat lijkt tegenstrijdig, daarom des te meer reden onderstaand artikel goed te lkezen en te bewaren

Lees verder

De Statige Dames gaan uit eten (20): Vegane Glorie

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, veel soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je met ons mee op stap?

Lees verder

Kruising Frederik Hendriklaan en Willem de Zwijgerlaan nog niet gereed: meerdere redenen

De kruising is nog niet klaar. En dat heeft een goede reden. De riolering van de Frederik Hendriklaan is vernieuwd. En die is inmiddels aangesloten op de vernieuwde riolering onder de kruising. De riolering van de Willen de Zwijgerlaan wordt ook nog vernieuwd. En die moet ook aangesloten worden onder het zelfde plein. Het werkgebied kon afgelopen zomer niet verder worden uitgebreid om de aansluitingen verderop in de Willem de zwijgerlaan te leggen. Onder andere omdat er nog terrassen stonden op plekken waar die aansluiting gemaakt moesten worden. Daardoor zitten de aansluitingen op dit moment op de randen van de kruising.  Daarom is gekozen voor een tijdelijke verharding.

Lees verder

To blend or not to blend

door Raymond van Hooft

Dat was het thema van de wijnavond in december. Soms vraag je je af wat qua karakter de lekkerste of mooiste wijn is. Enkelen houden van pure authenticiteit en kiezen voor wijn van één druivenras. Een ander wil juist de combinatie van druivensoorten. Kortom, de meningen zijn verdeeld. En dat was de aanleiding voor het thema van de november wijnavond: “To blend or not to blend”. Neem een wijn mee van één druivensoort, de zogenaamde cépagewijn.

Lees verder

De Fred: de laatste loodjes

De reconstructie, of liever gezegd de herinrichting, van de Fred vordert. Iedere donderdag om de veertien dagen is er overleg met de aannemer en het Wijkoverleg en ook de winkeliersvertegenwoordiging. Hier nu de informatie mbt de bijeenkomst van afgelopen donderdag, 12 december.

Lees verder

Lampionnenoptocht 2019: een verslag

Sinds de viering van het 100 jarige bestaan van het Statenkwartier in 2015  is de jaarlijkse lampionnenoptocht tijdens het feest van Sint Maarten op 11 november een vaste traditie.
Ondanks de regenachtige dag met hevige buien hadden zich er toch nog zo’n 100 kinderen met hun ouders/begeleiders verzameld bij het startpunt op het Prins Mauritsplein.

Lees verder

Van Elzas tot Tapas

door Frank van Ewijk

Bij de maandelijkse bijeenkomst van de wijnclub Statenkwartier was het de uitdaging om de juiste wijn te vinden bij specifieke gerechten. De gastvrouw had hiervoor Flammkuchen en diverse Spaanse hapjes bereid. Lees verder

Nieuwsbrief

Adverteerders

© Copyright - Wijkoverleg Statenkwartier