Nieuwe bestemming voor Thaborkerk aan de Prins Mauritslaan?

Tijdens de behandeling van het nieuwe bestemmingsplan kwam ook het verzoek van een projectontwikkelaar aan de orde om de bestemming van het perceel aan de Prins Mauritslaan 15, waarop de christelijk gereformeerde Thaborkerk is gevestigd, te wijzigen teneinde de bouw van 17 luxe herenhuizen mogelijk te maken. Namens het College heeft wethouder Revis dit verzoek afgewezen.Thaborkerk,_Prins_Mauritslaan_15,_Statenkwartier,_The_HagueDe achtergrond is dat het betreffende kerkgenootschap via een bekend makelaarskantoor de kerk en het bijbehorende perceel via een tender aan de hoogste bieder heeft verkocht. Deze projectontwikkelaar heeft de kerk verworven en gespeculeerd op de bereidheid van de gemeente de huidige bestemming “maatschappelijk” te wijzigen in een woonbestemming.

Het bestuur van het wijkoverleg Statenkwartier stelt zich op het standpunt dat het behoud van de maatschappelijke functie van de kerk de voorkeur verdient boven de bouw van luxe herenhuizen met ondergrondse parkeervoorzieningen.

Het wijkbestuur heeft tevens vastgesteld dat beweringen van de projectontwikkelaar dat zijn bouwplannen op brede steun van de omwonenden kunnen rekeningen onjuist zijn. Zo is het wijkoverleg op geen enkele wijze geinformeerd over de verkoop- en bouwplannen en hebben omwonenden inmiddels hun verontrusting kenbaar gemaakt over de voorgenomen sloop van de kerk.

Het wijkbestuur is wel op de hoogte van concrete plannen van de naastgelegen Duitse Internationale School om het kerkgebouw in samenwerking met de Duinoordschool te gebruiken voor onderwijsdoeleinden en ziet deze plannen als een goede mogelijkheid om invulling te geven aan de maatschappelijke functie voor deze locatie.

2 antwoorden
    • Ed in den Bosch zegt:

      Als het net zo gaat als met het beschermde stadsgezicht Frederik Hendrikplein dan is de Thaborkerk als gebouw geen lang leven meer beschoren. Plannen destijds, ik dacht in de jaren ’80, dat er wijzigingen tot meer gebruikscomfort zou komen volgens 3 voorstellen, werden afgewezen. Nu sinds enkele jaren is het groen open gesteld met gevolgen die door niet nageleefde gebruiksvoorwaarden en zonder handhaving soms de spuigaten uitloopt. Dus met het “beschermde stadsgezicht” heeft het zittende stadsbestuur geen enkele feeling. Ben het roerend eens met dhr. Bakker. Direct de rem er op en afwijzen.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.