Een nieuw soort nietsdoen! Fit zonder moeite!

Van Tamara de Tourton Bruyns

“3 uur gym  in 20 minuten”  dat is de slogan van Bodytec Lounge. Een krachtige full body workout in 20 minuten door middel van ‘Electro Muscle Stimulation’(EMS). Om te weten waar ik over schrijf, heb ik 20 minuten gym gedaan. Ik had 2 dagen later nog spierpijn en ik vond het nog leuk ook!

image-980x600Ik kan het dus iedereen aanbevelen die geen tijd heeft of geen zin in veel sporten heeft of snel in de pauze zijn conditie op peil wil houden.

Bodytec Lounge is in 2014 in Amsterdam begonnen en is sindsdien een doorslaand succes: Den Haag wordt al weer hun 3e filiaal, geopend 7 juni 2016 in de Aert van der Goesstraat 19.

Hoe werkt het?
Deze sportmethode wordt veel door topsporters gebruikt en zelfs het Israëlische leger traint zijn mensen oa met deze methode. Momenteel erg populair in Duitsland (Berlijn), Nieuw Zeeland, Spanje en Zuid-Afrika.  En wat is die methode dan in het kort? Over een legging en T-shirt (voor de proefles krijg je die van hen), trek je een soort vest aan dat met elektriciteitskabels aan een catheter-computer wordt gekoppeld. De spanning van de kabels in het vest heeft een pulserende werking op de verschillende spiergroepen zoals buik, armen, benen en rug. Gedurende het 20 minuten durende programma heb je een persoonlijk trainer die jou begeleidt in de oefeningen en eventueel corrigeert.  Het programma dat je volgt is overigens afhankelijk of je man of vrouw bent, welke spiergroepen jij wilt trainen en hoe sportief je bent of wilt zijn. Wat is jouw doel? Afvallen, spiermassa opbouwen, fitter voelen, stress verminderen of je uithoudingsvermogen verhogen, het kan bij Bodytec Lounge! Douches, privé verkleedcabines en lockers zijn aanwezig en binnen 30 minuten sta je weer buiten en heb je eigenlijk 3 uur gesport!

De voordelen boven een sportschool.
Er zijn veel voordelen  van de Bodytec Lounge methode boven een sportschool. Bij een sportschool kun je in 1.5 uur niet alle Bodytec-Lounge-Group-textspiergroepen trainen die je hier in 20 minuten wel traint omdat het vest de spieren op een dieper gelegen vlak stimuleert. Doordat  de methode alleen op de spieren is gericht en niet op botten, gewrichten en pezen is het 18x effectiever dan reguliere workouts. Hierdoor zijn er ook geen blessures mogelijk.  Er wordt steeds in kleine groepen (4 tot 5 personen) met een personal trainer gewerkt.  Deze personal trainer kan jouw vragen beantwoorden en begeleidt je door het programma heen. Via een app kun je je eigen afspraak met jouw trainer inplannen en waar je op dat moment wilt sporten en je bent dus niet locatie gebonden. Bovendien is er ook nog een app met voedingsadviezen voor gezonde voeding.

Bodytec Lounge kan niets beloven maar zij zien vaak al na 5 tot 6 keer trainen dat de mensen fysiek veranderen (en wat dacht je van mentaal!) .

Losse trainingen zijn Euro 22,50, bij aankoop 10 trainingen (strippenkaart) Euro 20,- per training en een jaarabonnement duurt bij Bodytec 13 maanden(!) zodat je door vakanties geen training hoeft te missen. Er zijn geen inschrijfkosten.

Probeer het!
Je kunt een gratis proefles nemen, dus wat houd je tegen? Doen! Te boeken via hun website http://www.bodyteclounge.com


Over de redactrice:

Mijn naam is Tamara de Tourton Bruyns en ik ben één van de redacteuren van de website Statenkwartier.net. Sinds mijn 8ste ben ik bewoner van het Statenkwartier en heb mijn eigen psycholoog/coaching praktijk in de Van Beuningenstraat.
Als u onderwerpen of vragen heeft die u graag beschreven, besproken of beantwoord zou willen zien, laat het mij weten!

t.de.tourtonbruyns@gmail.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.