Nederlands tallship EUROPA 24 t/m 26 juli in thuishaven Scheveningen

Op zondag 24 juli vaart het 56 meter lange tallship EUROPA de Scheveningse haven binnen. Een indrukwekkend gezicht. De ruim een eeuw oude driemaster zoekt voor 2017 nog 2 Haagse jongeren die de oceanen over willen zeilen.

Bark Europa

Bark Europa

De 105 jaar oude bark EUROPA zeilt de hele wereld over. De afgelopen jaren was het schip onder andere in Noord- en Zuid-Europa, Zuid-Amerika, Antarctica en Zuid-Afrika. De thuishaven is Scheveningen. Daar komt het schip op zondag 24 juli 2016 na 2 jaar weer aan.

Aankomst 24 juli
De verwachte aankomst van het schip is tussen 16.00 en 18.00 uur. Omdat het schip afhankelijk is van de wind, kan een exact tijdstip niet gegeven worden. Wilt u de binnenkomst van het schip zien? Volg dan de positie van het schip via de website van de EUROPA.

 

Activiteiten 25 en 26 juli
Het schip ligt tot en met 26 juli voor anker in de Scheveningse haven. De dagen na de aankomst zijn er activiteiten aan wal. Kom bijvoorbeeld kijken naar het repareren van de zeilen. Ook kunt u een indruk krijgen van het leven aan boord.

maandag 25 juli 11.00 – 17.00 uur: activiteiten op de kade
dinsdag 26 juli 11.00 – 17.00 uur: het schip is open voor publiek. Bezoek het dek. Voor andere delen van het schip zijn rondleidingen in kleine groepjes.

Haagse jongeren gezocht
De Stichting ‘Vrienden van de Europa’ maakt het voor 2 Haagse jongeren mogelijk om in 2017 met de EUROPA van Kaapstad naar Boston te zeilen. Het is de bedoeling dat ze meedraaien in het werk op het schip.

Geïnteresseerden in dit bijzondere avontuur kunnen zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 25 juli. Stuur hiervoor vóór 22 juli een e-mail naar info@barkeuropa.com.

Scheveningen Haven
De Scheveningse haven biedt plaats aan onder andere visserijschepen, recreatieschepen en offshoreschepen. De haven is volop in ontwikkeling. Zo wordt de Derde Haven deels ontwikkeld tot zeezeilhaven. In de onderstaande link meer informatie over de ontwikkeling van Scheveningen Haven:

http://www.denhaag.nl/home/bewoners/natuur-en-milieu/to/De-haven-van-Scheveningen-1.htm

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.