Museumnacht Kids: zaterdag 17 maart “beestenboel!”

Schilderen, dansen, knutselen en kunst kijken. De tweede editie van Museumnacht Kids staat weer vol met beestachtig leuke activiteiten voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Op zaterdag 17 maart 2018 gaan ruim twintig musea en andere culturele instellingen in Den Haag en Voorburg open met een programma in het thema ‘beestenboel’. Ondanks dat het pas de tweede editie is, lijkt het erop dat Museumnacht Kids dit jaar uitverkocht gaat raken.

Een beestachtig programma

De avond wordt om 16.30 uur in het Gemeentemuseum geopend met een knallend optreden van de kikkerband ‘Rockfrogs’. Om 17.00 uur gaan de programma’s van start in alle 22 deelnemende instellingen in Den Haag en Voorburg. In Muzee Scheveningen worden met karton zeebeesten gemaakt die op het scherm tot leven komen. In Bibliotheek Scheveningen geeft de schrijfster van het populaire kinderboek ‘Lampje’ samen met muzikante Frederike de Winter een muzikale voorstelling. Waaghalzen gaan op safari door het cellencomplex van de Gevangenpoort, waar zij kunnen genieten van een heerlijke kakkerlakkensnack. Ouders die op zoek zijn naar een bijzondere tentoonstelling kunnen terecht in de imposante Electriciteitsfabriek. De installaties van Zoro Feigl lijken in leven te zijn. Zijn objecten dansen en draaien, de vormen veranderen constant. In het Mauritshuis zal de bekende zangeres Do komen zingen voor de allerkleinsten. De avond wordt dansend afgesloten tijdens de Afterparty in het Haags Historisch Museum.

Een bijzonder ritje

De deelnemende instellingen van Museumnacht Kids liggen verspreid over de stad en zijn verdeeld in vijf clusters. Binnen ieder cluster is er voldoende te doen om je de hele avond te vermaken. Bezoekers verplaatsen zich tussen de clusters met de historische bussen van het Haags Busmuseum. De bussen in Scheveningen staan in het teken van Feest aan Zee. Met bellenblaas aan boord kunnen kinderen zich onderweg al vermaken.

Praktisch

Zowel online als offline zijn er nog kaartjes te koop. De kaartjes kosten €7,50 voor kinderen en voor volwassenen. Een ticket geeft toegang tot 22 deelnemende instellingen en de pendeldienst van het Haags Busmuseum. Een grommende burger, berenklauwen en hotdogs kunnen gegeten worden in de deelnemende instellingen. Wie Museumnacht Kids niet wil missen wordt aangeraden snel online een ticket te bestellen. Info over het programma en kaartverkoop is te vinden op http://www.museumnachtkids.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.