Meepraten over klimaatverandering?

In mei en juni 2022 organiseert de gemeente Den Haag een burgerberaad in Statenkwartier. In het burgerberaad gaat een groep inwoners uit de wijk in een reeks bijeenkomsten in gesprek over klimaatverandering. De uitkomst van de gesprekken wordt aangeboden aan de gemeenteraad van Den Haag.
Het klimaat verandert. De zomers worden heter en de winters minder koud. Er is meer droogte, meer storm en meer hevige regenval. De gevolgen hiervan merken we overal om ons heen.

Klimaatverandering komt onder andere door de energie die we gebruiken. Daarom moeten we energie besparen en overstappen op schone energie die afkomstig is van duurzame bronnen, zoals wind, zon en aarde. Alle wijken en woningen in Den Haag worden in de toekomst zo aangepast dat ze energie kunnen gebruiken uit duurzame bronnen.

In gesprek met de gemeente

De gemeente wil van inwoners uit de wijk horen wat zíj vinden van de overstap op schone energie. Hoe kunnen we deze overstap maken en wat kunnen we samen doen om klimaatverandering tegen te gaan? Hier gaat het burgerberaad over.
Zo werkt het

Het burgerberaad is een groep willekeurig gelote burgers die de gemeente adviseert over klimaatverandering. In mei vinden de eerste twee bijeenkomsten plaats. Tijdens deze bijeenkomsten gaan telkens 45 ingelote deelnemers één keer met elkaar in gesprek. Zij bepalen samen welke onderwerpen rondom klimaatverandering belangrijk zijn in hun wijk.
Vervolgens selecteert de gemeente een groep van 30 deelnemers, ook door middel van loting, om verder te praten over de onderwerpen die tijdens de eerste bijeenkomsten zijn voorgesteld. Deze groep zal gezamenlijk een advies uitbrengen aan de gemeente over klimaatverandering. Dit advies wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

Ben je niet uitgenodigd maar wil je toch meepraten?

Via deze link kun je de vragenlijst invullen.

bron: https://duurzamestad.denhaag.nl/wijk/burgerberaad/

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.