Let op: inbrekers en fietsendieven actief in de wijk

Op zaterdag 13 augustus hebben een aantal leden van het Buurt Preventie Team samen met de wijkagenten Yvonne en Ilonka de preventieve actie “Voetjes ”uitgevoerd. Deze preventieve actie houdt in dat er in de wijk is gecontroleerd op open deuren en ramen waarbij geen bewoners binnen zichtafstand waren. Bij een aantal huizen in onze wijk is aangebeld om de inbraakgevoelige situatie onder de aandacht te brengen en werd er op verschillende adressen de flyer van de “blauwe Voetjes ”achtergelaten (zie foto in de bijlage)

Als je je woning verlaat of even niet kunt opletten: sluit ramen en deuren. Een insluiper is anders eenvoudig en snel binnen. Zonder in te breken kan hij/zij er binnen enkele minuten met jouw spullen er vandoor gaan. Inbrekers/insluipers zijn niet alleen in de nacht actief.

Komende week beginnen de scholen weer en daarnaast valt het op dat er veel gebruik wordt gemaakt van (elektrische) fietsen in de wijk, helaas heeft dat ook een keerzijde. Er is veel ongewenste interesse in de fietsen.

Vanuit het contact dat het BPT heeft met de wijkagent komt het signaal dat er momenteel veel elektrische (bak)fietsen en fietsaccessoires worden gestolen. Bij accessoires kan gedacht worden aan regenkappen die gebruikt worden bij bakfietsen.

Wij willen je attenderen op de volgende punten, zodat de kans op diefstal kleiner wordt.

Als je in het bezit bent van een (elektrische) fiets, is het handig om het frame-/registratienummer te noteren.

Investeer als je in de mogelijkheid bent in een GPS systeem en een verzekering.

Neem bij het stallen van de fiets de accu mee. Ook een extra slot dat wordt vastgemaakt aan een ander object zoals een fietsenrek of lantaarnpaal is een aanrader. En plaats je fiets in het licht, dat maakt het onaantrekkelijker om weg te nemen.

Wanneer je onverhoopt toch slachtoffer bent geworden van een fietsendiefstal is het raadzaam om aangifte te doen. Dit is nodig voor uw verzekering, maar ook handig voor de politie om bepaalde trends qua criminaliteit in de wijk te herkennen en daarop in te zetten.

Hopelijk kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat het steeds lastiger en onaantrekkelijker wordt om in het Statenkwartier fietsen(accessoires) weg te nemen!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.