Lesmarathon Gymnasium Haganum voor het goede doel

Het Gymnasium Haganum ligt buiten het Statenkwartier, maar als het om het goede doel gaat maken we graag een uitzondering en plaatsen we dit bericht!

Een schooldag van 24 uur, dat klinkt de meeste mensen niet als muziek in de oren. Toch gaan meer dan vijftig leerlingen van het Gymnasium Haganum dit van 29 op 30 september meemaken. Ze doen dit niet alleen voor hun plezier, maar ook om geld op te halen voor het goede doel.

Gelukkig worden er in die 24 uur niet alleen maar lessen wiskunde, Nederlands en geschiedenis gegeven. Naast de reguliere lessen van die vrijdag, wordt er ook een heel ander soort lessen gegeven. Zo worden de leerlingen ontspannen door een lesje yoga, nadat ze zich eerst meester hebben gemaakt in het zwaardvechten. Deze afwisseling is wat de lesmarathon zo populair maakt. Inmiddels zijn er al 65 aanmeldingen van leerlingen, die staan te popelen om mee te doen.

Zoals al eerder vermeld, doen de leerlingen dit ook voor het goede doel. Iedereen kan per uur op school gesponsord worden. Misschien staat er straks wel een enthousiaste leerling voor uw deur!

Het goede doel dit jaar is het verwezenlijken van een Tovertafel voor een verzorgingstehuis. Dit is een projectie van licht en geluid, wat demente mensen op een positieve manier prikkelt om weer contact te zoeken met anderen en om te gaan bewegen. Vaak voelen ouderen met dementie zich eenzaam en kunnen ze moeilijk bewegen. Door deze stimulatie worden ze erg goed geholpen en het heeft vaak een positief effect. Meer informatie hierover kunt u vinden op onze facebookpagina Lesmarathon Haganum. U kunt ook een mailtje sturen naar lesmarathonhaganum@gmail.com. En uiteraard is ook een gift van harte welkom!

NL17 RABO 0315 4641 19 t.n.v. Gymnasium Haganum

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.