Landelijke opschoondag in het Statenkwartier-17 maart 2023

Doe je mee met de kick-off van de Landelijke Opschoondag in het Statenkwartier op vrijdag 17 maart 2023? Dan help je mee om onze buurt én Den Haag schoon te maken. De kick-off van de Landelijke Opschoondag vindt dit jaar plaats in het Statenkwartier! De Landelijke Opschoondag is de dag waarop heel Nederland de handen uit de mouwen steekt om zwerfafval op te ruimen. Traditiegetrouw vindt op de vrijdag vóór de Landelijke Opschoondag de officiële kick-off in een wijk in Nederland plaats. Dit jaar is er voor het Statenkwartier in Den Haag gekozen. 

Initiatiefnemer Stichting Nederland Schoon roept jong en oud op om een uurtje te komen opschonen. Met vuilniszakken, handschoenen en grijpers trekken we de wijk in om zoveel mogelijk zwerfafval op te rapen. Het Buurtpreventieteam van het Wijkoverleg werkt graag samen met Stichting Nederland Schoon om deze actie gezamenlijk tot een succes te maken en zo onze wijk schoon te maken.

Wanneer: vrijdag 17 maart
Tijd: 12.00 – 13.00 uur
Verzamelpunt: op het plein voor tandartspraktijk Altman aan het Prins Mauritsplein 23
Aanmelden kan via https://forms.gle/H7Bbg795bPKhML2J9

De kick-off wordt georganiseerd door Stichting Nederland Schoon en dient als persmoment. Dit wil zeggen dat er journalisten worden uitgenodigd om verslag te doen van de schoonmaakactiviteiten om zo aandacht te krijgen voor de Landelijke Opschoondag. Er kunnen foto’s en video’s worden gemaakt en aan de deelnemers kunnen vragen gesteld worden. Bij aanmelding voor deelname aan de kick-off wordt er vanuit gegaan dat men hier geen bezwaar tegen heeft. De directeur van Nederland Schoon zal iedereen welkom heten en vervolgens het startsein geven. Er wordt een route door de wijk uitgestippeld die zal eindigen bij Het Couvéehuis. Daar wordt afgesloten met een drankje. Nederland Schoon zal zorgen voor opschoonpakketten met handschoenen, vuilniszakken en grijpers.

Voor meer informatie of vragen kan er contact worden opgenomen met Lucy Kortbeek en Madelon de la Haije van Smith Communicatie via madelon@smith-communicatie.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.