Lampionnenoptocht 11-11 onverminderd succesvol!

Op 11 november 2017, het feest van Sint Maarten, werd er voor de 3e keer een grote lampionnenoptocht in onze wijk gehouden.
Aan de oproep was massaal gehoor gegeven: zo’n 200 kinderen, liepen – al dan niet begeleid door hun ouders – met hun lampionnen van Het Prins Mauritsplein naar het Frederik Hendrikplein. Een feeëriek gebeuren dat wat glans geeft aan de donkere dagen voor Kerstmis.

Foto: Jacintha van Beveren

Onderweg mochten de kinderen bij sommige huizen aanbellen waar zij in ruil voor een liedje ruimschoots lekkers kregen.

Het Statenkwartier BP-team verleende assistentie bij het oversteken.

Aangekomen op het Prins Mauritsplein maakte organisator Maarten Ruijters de 15 winnaars met de mooiste lampionnen bekend. Alle kinderen kregen een kleurplaat van zijn hand mee naar huis .

 

Tekenworkshop

De prijs van de winnaars bestond uit een tekenworkshop die Maarten op 15 november jl. gaf in het Couvéehuis. Ook deze workshop verliep zeer geslaagd. De kinderen mochten ook hun vriendje, vriendinnetje, zusje of broertje meenemen en de kleintjes waren vergezeld van hun moeder.

Foto: Sandra Heerlijn

Maarten vertelde een moderne variant op het verhaal “Piggelmee en het tovervisje”, wat bij de oudere generatie wel bekend zal zijn, maar voor de jonge tekenaartjes “Breaking News”.

Daarna ging eenieder aan de slag om iets uit dit verhaal op papier uit beelden, daarbij met raad en daad bijgestaan door Maarten.

Dankzij royale steun van het wijkoverleg kon gebruik worden gemaakt van professioneel tekenmateriaal, wat al de helft van het resultaat oplevert.

Wedstrijd mooiste kleurplaat: inzenden tot 1 december

De kleurplaat vormt zelf ook een wedstrijd. Mocht u alsnog mee willen doen, dan kunt u deze hieronder downloaden, printen, inkleuren en voor 1 december inleveren bij Maarten Ruijters, Paulus Buijsstraat 9, 2582CG Den Haag. De winnaars krijgen een leuke prijs en zullen op deze website bekend worden gemaakt.

Kleurplaat

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.