Laatste werkzaamheden aan de Scheveningseweg

De werkzaamheden op de Scheveningseweg zijn bijna klaar. Vanaf 11 februari kan tramlijn 1 weer haar normale route rijden. Tot en met eind maart 2019 is de aannemer nog bezig met het (her)planten van de bomen, het bestraten van de autoweg en het asfalteren van de fietspaden, waar nu nog tegels liggen. Daarna is de weg weer volledig toegankelijk voor al het verkeer.

De Scheveningseweg is een belangrijke en veelgebruikte route voor fietsers. Daarom komen er niet alleen nieuwe tramsporen maar wordt ook het fietspad vernieuwd, zodat fietsers sneller en comfortabeler kunnen fietsen.

Fietspaden Scheveningseweg van tegels naar asfalt

In het najaar van 2018 zijn het deel van het fietspad tussen de Jacob Catslaan en het Vredespaleis en het deel tussen de Kanaalweg en de Frankenslag vernieuwd en geasfalteerd. Dit jaar krijgen de delen van het fietspad tussen de zijweg Frankenslag en de Jacob Catslaan asfalt.

Het deel tussen de Duinstraat en de Kanaalweg volgt later. Om zeker te zijn dat het asfalt geen schade aan de bomen veroorzaakt, vindt er eerst een bomenonderzoek plaats. Om de overlast te beperken, wordt het fietspad tussen de Duinstraat en de Kanaalweg tegelijkertijd met de rotonde Duinstraat-Scheveningseweg aangelegd.

Omleiding en bereikbaarheid Scheveningseweg

Door de werkzaamheden aan het fietspad moeten fietsers tijdelijk over de weg fietsen. Voor de veiligheid van de fietsers neemt de gemeente deze maatregelen:

  • Voor auto’s geldt dat de Scheveningseweg tijdelijk een eenrichtingsweg is met een maximale snelheid van 30 kilometer per uur.
  • Er zijn verkeersregelaars en borden.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.