Kunstenaar ‘Ringen aan Zee’ terug op Scheveningen

Na het iconische strandlandschap ‘Ringen aan Zee’ is Bruno Doedens (SLeM) dit najaar opnieuw te gast op Scheveningen. Met Letsdance, een dynamisch kunstwerk in de branding, brengt hij een ode aan de altijd bewegende zee.

Kinetische kunst in de branding

Tijdens de herfstvakantie van vrijdag 19 oktober t/m zondag 28 oktober dansen zo’n 75 bollen op de golven. Bij eb op het zand, bij vloed in de zee. Een speels festivalonderdeel van Sea Sights, dat stil staat bij de toekomst van de kust.

Bruno Doedens (SLeM): “Wij zijn natuur, al lijken we dat te zijn vergeten, bewust of onbewust. We staan er niet boven, niet onder, we zijn met elkaar verknoopt. Zoals de natuur afhankelijk is van de grillen van de mens, is de mens afhankelijk van de grillen van de natuur. Het tijdelijk landschap van tientallen dubbelbollen symboliseert die onderlinge, kwetsbare afhankelijkheid. Het is een complexe relatie, soms ontroerend, soms ongenaakbaar. Gelijk als in een dans stoten we elkaar af en trekken we elkaar aan, we spelen en vechten. Maar altijd in het besef dat we elkaar nodig hebben. It takes two to tango.”

Toekomstwensen

Hoe beïnvloedt de zee jouw leven? Wat is jouw relatie met de zee? Waarom maakt de zee jou blij? Bezoekers, bewoners en geïnteresseerden kunnen actief deelnemen aan Letsdance. Schrijf je eigen wens, idee, gedachte over de toekomst van de zee in maximaal 20 woorden op de bollen. Alle bollen vertellen dan samen, al dansend in de branding, een perspectief op de toekomst. Ook via social media en de website kun je binnenkort je wens insturen.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.