Kunst- en cultuuragenda december

Er is in december weer genoeg te doen in het Statenkwartier op het gebied van kunst en cultuur. Een greep uit het aanbod:

Museon-Omniversum

De meest iconische dieren van Afrika hebben op de Serengeti hun thuisbasis. Het is de plek waar een van de grootste natuurspektakels ter wereld plaats vindt: de migratie van miljoenen gnoes. De natuur heeft er op ingenieuze wijze voor gezorgd dat alles wat hier leeft, van de kleinste insecten tot de grootste zoogdieren, een duidelijke rol heeft. Samen zorgen ze voor een balans in het ecosysteem. De film Serengeti is een onvergetelijke safaritocht langs olifanten, leeuwen, luipaarden, vogels en insecten.
Bekijk de complete agenda van Museon-Omniversum.

Kunstmuseum Den Haag

Ontdek het moderne zet toonaangevende en baanbrekende werken van moderne kunstenaars in de spotlights. De bezoeker maakt een wonderlijke tocht langs schilderijen, sculpturen en maquettes van kunstenaars die experimenteerden met de bestaande status quo. Ga mee in deze extraverte achtbaan van alles vanaf de 19e eeuw wat durfde af te rekenen met het verleden.
Bekijk de complete agenda van het Kunstmuseum Den Haag.

Fotomuseum Den Haag

Bij de naam Lucebert zullen de meeste mensen denken aan de schilder of de dichter. Minder bekend is zijn fotografie, die hij voornamelijk maakte vanaf de vroege jaren vijftig tot eind jaren zestig. Anders dan veel fotografen uit zijn tijd die fotografie gebruikten om een weergave van de werkelijkheid te geven, gebruikte Lucebert het medium juist op een geheel ongebonden en intuïtieve manier. Het levert een uniek oeuvre op, vol met poëtische beelden. In de tentoonstelling zijn circa vijftig vintage prints te zien uit het familie-archief van Lucebert en de museumcollectie.
Bekijk de complete agenda van Fotomuseum Den Haag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.